Başkent’te bayrak asma kavgası: 4 yaralı

Ankara’da gece saatlerinde sokak lambalarına asılan CHP’ye ait bayraklarını söken belediye görevlileri ile partililer arasında arbede çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Başkent’te bayrak asma kavgası: 4 yaralı

Ankara’da gece saatlerinde sokak lambalarına asılan CHP’ye ait bayraklarını söken belediye görevlileri ile partililer arasında arbede çıktı. Çıkan kavgada 4 kişi yaralandı. Parti aracı büyük hasar gördü. CHP'liler bayrakların indirilişini cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

Çankaya Cevizlidere Caddesi üzerindeki sokak lambalarına asılan CHP’ye ait parti bayraklarını indiren Ankara Büyükşehir Belediye görevlileri ile partiler arasında arbede yaşandı. Yaşanan kavgada 4 partili çeşitli yerlerinden yaralandı. O6 DA 4390 plakalı parti aracı büyük hasar gördü. Yaralılar ambulanslarla hastaneye götürülürken belediye ekipleri olay yerinden ayrıldı. Belediye ekiplerinin sokak lambalarında asılı duran parti bayraklarını indirme anı partililer tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin olay yerine geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Perçin, yaşanan kavgaya tepki gösterdi. Bayrakların toplanabileceğini, ancak bunun bir standardının olduğunu belirten Perçin, siyasi parti temsilcileri ve şehrin yöneticileri ile makul bir yol bulunabileceğini söyledi. Yaşanan olaylardan dolayı kendilerinin oyuna gelmeyeceğinin altını çizen Perçin, “Sen burada başka bir partininkini toplarken senin adamların başka bir yerde AKP bayraklarını asarlarsa vicdanlar burada kanar. Gençler bunların hepsi. Daha büyük sıkıntılar olur. Daha büyük problemler olur. Şimdi bu işlemlerin bu kavgaların sonunda bir gencimizi kaybetsek kim verecek bunun hesabını? Adam 20 senedir Çankaya’yı cezalandırıyor. Şimdi de Çankaya’da kavga çıkartıyor. Biz onun oyununa gelmeyeceğiz. Biz Melih Gökçek’in oyununa gelmeyeceğiz. Bu tür hadiselerden daha büyük hadiseler çıkar. Daha büyük provokasyonlar olur. Gençlere de söylüyorum. Biz onun oyununa gelmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

CHP'liler, belediye ekiplerinin iki tane vinç, polis arabası, iki tane resmi zabıta aracı, dört tane sivil araçla parti bayraklarını sökmeye geldiklerini, neden kendi bayraklarını indirdiklerini sorduklarında 50-60 kişilik bir grubun kendilerine saldırdığını öne sürdü. CİHAN

Yorumlar