Başkent'te 464 yangından 185’i kundaklamadan çıktı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre; 2014 yılının ilk ayında Başkent Ankara’da toplam 464 yangın meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkent'te 464 yangından 185’i kundaklamadan çıktı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre; 2014 yılının ilk ayında Başkent Ankara’da toplam 464 yangın meydana geldi. İtfaiyenin anında müdahalesi sonucu 456 yangın kısmi hasarla atlatılırken, 8 yangın ağır hasara neden oldu. Ay boyunca yaşanan yangınların 185’inin kundaklama sonucu çıktığı belirlendi.

    Ocak ayı boyunca, hava sıcaklığının mevsim normallerinin hayli üzerinde geçmesinin de etkisiyle ot, saman, ekin ve çöplük alanlarında meydana gelen yangın yıllara göre ortalamanın üzerinde oldu. Geçen ay bu bölgelerde 159 yangın olayı gerçekleşti. Ocak ayı boyunca yaşanan yangınlardan 156’sı konut, özel işyeri ve büroların, 1’i kamu işyerlerinin bulunduğu binalarda yaşanırken, 56 yangın motorlu araçlarda, 29 yangın fabrika, atölye ve imalathanelerde, 9 yangın odunluk ve kömürlüklerde, 2 yangın ise ormanlık ve fidanlıklarda gerçekleşti. Ayrıca 52 yangında yukarıda sınıflama yapılan alanların haricinde diğer değişik mekanlarda oluştu.

    Ay boyunca yaşanan yangınların 185’inin kundaklama sonucu çıktığı belirlendi. Yangınların ana unsurlarından tedbirsizlik ve ihmal sonucu atılan sigara ve kibrit, Ocak ayında 111 yangının çıkış nedeni olurken, yangınların 90’ı elektrik kontağından, 35’i baca tutuşması, 25’i ocak, soba, tandır ve kalorifer kazanındaki ateşin etrafa sıçraması, 5 yangın akaryakıt ve parlayıcı maddelerin alev alması, 9 yangın doğal gaz ve tüp parlaması, sonucu çıktı. Ayrıca 4 yangın ise diğer değişik nedenlerden meydana geldi. CİHAN

Yorumlar