Başkentliler yeni yıla Kuğulu Park'ta girdi

Başkent'te yeni yılı sokakta karşılamak isteyen vatandaşlar, Kuğulu Park'a akın etti.

Google Haberlere Abone ol
Başkentliler yeni yıla Kuğulu Park'ta girdi

Başkent'te yeni yılı sokakta karşılamak isteyen vatandaşlar, Kuğulu Park'a akın etti. Yeni yıla renkli kutlama ile giren vatandaşlar, huzur dolu bir sene temenni etti. Kutlamalarda tüketilen aşırı alkol, bazı kavgaları beraberinde getirdi.

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kutlamalar kapsamında Kuğulu Park'ta bazı dans gruplarının gösterileri gece yarısına kadar devam etti. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde vatandaşlar yeni yılı havai fişekler patlatıp 'dilek balonlarını' gecenin karanlığında havalandırarak karşıladı. Gökyüzünü renk cümbüşüne bürüyen balonlar ve havai fişeklerin patlama anı vatandaşlarca kameralarla kaydedildi. Görüntüler ise anında sosyal medyada paylaşıldı.

Kutlamalar yapıldığı sırada Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kuğulu Park'ta kurulan sahneye çıkıp, vatandaşların yeni yılını kutladı. Bir vatandaş ise ayakkabı kutularının amacına uygun kullanıldığı bir yıl temennisinde bulundu.

Yeni yıl kutlamasında alkol alan bazı gençlerin yolu kapatması, trafiğin tıkanmasına sebebiyet verdi. Bazı sarhoş gençler ise güvenlik görevlileri ile tartıştı. Alkollü gençler ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise kalabalık gruplar, Tunalı Hilmi Caddesi ve sokaklarında bulunan eğlence mekanlarına akın etti.

TEZGAHTAR KAZANDIĞI PARADAN MEMNUNDU

Yılbaşının oluşturduğu kalabalık, ticari faaliyetlere de yansıdı. Kalabalıkları vesile bilen tezgahtarlar köfte-ekmek, şapka, kostüm, balon, havai fişek gibi ürünlerini sattı. Taksiciler de yaşanan kalabalıktan oldukça memnundu. Br taksici memnuniyetini, “İşler gayet iyi.” sözleri ile dile getirdi. Bir tezgahtar da gecede 200 lira para kazandığını belirtti. CİHAN

Yorumlar