Başkentliler, senaryo ve sinema kurslarıyla gelişecek

Ankara’da sanat eğitimi almak isteyenler, yazarlık, senaryo ve sinema kurslarıyla kendilerini geliştirip sertifika alabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Başkentliler, senaryo ve sinema kurslarıyla gelişecek

Ankara’da sanat eğitimi almak isteyenler, yazarlık, senaryo ve sinema kurslarıyla kendilerini geliştirip sertifika alabilecek.
Altındağ ilçesi Hamamönü’nde bulunan A Sanat Akademisi tarafından düzenlenen yazarlık, senaryo ve sinema atölyesi kursları Başkentlilerle buluşmaya hazırlanıyor.
Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine açıklama yapan A Sanat Akademisi Müdürü Ümit Doğan Bilge, açılacak kursların genelde üniversite öğrencileri ve üniversite mezunu öğrencilere hitap ettiğini söyledi.
Yazarlık ve senaryo kurslarının haftada 3’er saat, toplam 3 ay süreceğini ifade eden Bilge, sinema kursunun da 3 ay süreceğini kaydetti.
Üç aylık yazarlık ve senaryo kursu için 350 lira, sinema kursu için ise 1200 lira alacaklarını belirten Bilge, yazarlık ve senaryo kurslarının Kamuran Tümay Yıldız, sinema kursunun ise Öner Kılıç tarafından verileceğini söyledi.
Bilge, üniversite öğrencileri ve mezun olanlar başvurabileceği kurslara ilginin devam ettiğini belirterek, eğitimlerin 1 Şubat itibariyle başlayacağını hatırlattı. Eğitim sonunda kursiyerlere A Sanat sertifikasını vereceklerini söyleyen Bilge, “Bu sertifika ile kursu bitirenler ilgilendikleri alanla ilgili yeterlilikleri kazanmış olacaklar.” dedi.

TİYATROSU DA VAR

A Sanat Akademisi Müdürü Ümit Doğan Bilge, A Sanat bünyesinde bir de tiyatroları bulunduğunu söyledi.
Bilge, “Bu tiyatro da arkadaşlar anaokulu ve ilköğretim oyunları oynuyorlar. Şu ana kadar iki oyun oynadılar. Birisi anaokulu, diğeri ilköğretim oyunu oynandı. Anaokulunda oynanan 'dost kuşlar' adlı oyun, anaokulu öğrencileri tarafından beğenildi. İlköğretim öğrencileri içinde 'Sivri ile Mivri' adlı oyunu arkadaşlarımız oynadı. Öğrenci ve öğretmenler tarafından bu oyunlar beğenildi.” dedi.
Son dönemde yeni bir oyun oynamaya başladıklarını ifade eden Bilge, bu oyunun büyükler ve çocuklar için 'Eyvah Teknoloji' adlı bir buçuk saatlik bir komedi olduğunu sözlerine ekledi.



CİHAN

Yorumlar