Başkentli üreticilere meyvecilik eğitimi

Başkent çiftçisine, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından meyvecilik eğitimi verildi.

Google Haberlere Abone ol
Başkentli üreticilere meyvecilik eğitimi

Başkent çiftçisine, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından meyvecilik eğitimi verildi.
Meyvecilikte yıllık bakım işlemleri kapsamında sulama, hastalık ve zararlılar, aşılama ve gübreleme gibi konularda bilgiler verilen eğitime çiftçilerin yanı sıra hobi amaçlı bahçe işleriyle uğraşan 159 kişi katıldı. Bir gün teorik olarak verilen eğitiminin ardından bir gün de Sincan’ın Temelli Mahallesi’nde bir bağda aşılama, budama ve fidan dikimi teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

    Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği eğitime kadınların katılımı da memnuniyetle karşılandı. Eğitime katılanlara eğitim sonunda katılımcı belgesi verilirken, eğitimden memnun olan katılımcılar, doğru bildikleri pek çok yanlış uygulamanın doğrusunu öğrenme fırsatı bulduklarını söyledi. İl Müdürlüğü’ne gördükleri misafirperverlik ve yakın ilgi nedeniyle teşekkür eden katılımcılar, hazırlanan eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda, bilgi düzeylerine ve amaçlarına uygun olarak hazırlandığını ifade etti.

    ANKARA'DA MEYVECİLİK GELİŞTİ

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Muhsin Temel, tarım alanındaki son gelişmelerin çiftçilerle paylaşılması açısından bu tür eğitimlerin son derece önemli olduğunu belirterek, tarımda önemli bir şehir olan Ankara’da son dönemde meyvecilik alanında önemli gelişmeler yaşandığını ve büyük çaplı meyve bahçeleri kurulduğunu söyledi.
    
    Ağaçların budama mevsimine yaklaşıldığı bir dönemde bu eğitimin önemli katkılar sağlayacağını düşündüklerini ifade eden Temel, “Tüm meyve ağaçlarında budama ve aşılama tekniği anlatılarak, özellikle göz ve kalem aşılama tekniği uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalı eğitimde tüm kursiyerlerimize makas verilerek, budama yapması sağlandı ve yanlışları gösterilerek verimli bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitime katılanlarla bir anket çalışması da yaparak, bundan sonra düzenleyeceğimiz eğitimler için fikir belirtmelerini istedik. Eğitimlerimiz çiftçilerimizin isteği yönünde devam edecek.” dedi. CİHAN

Yorumlar