Başkent'in tarihi ve kültürü ‘Ankara Evi’nde yaşatılacak

Yenimahalle Belediyesi tarafından Ankara’nın tarihi ve kültürel miraslarının yaşatılması için Ankara Evi açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkent'in tarihi ve kültürü ‘Ankara Evi’nde yaşatılacak

Yenimahalle Belediyesi tarafından Ankara’nın tarihi ve kültürel miraslarının yaşatılması için Ankara Evi açıldı. Ankaralı Seymenlerin de kültürlerini yaşatabilecekleri bir mekân olarak hazırlanan Ankara Evi’nin açılışında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkent’in tarihini yaşatmak için evin önemli bir görev üstleneceğini söyledi. Yenimahalle için zor şartlarda hizmet etmeye devam ettiklerini ve yeni dönemde de hizmete talip olduklarını ifade eden Yaşar, “Siyaset ayrılma, ötekileştirme değil, insanları birbirine kırdırma değil, sevgi sanatıdır. İnsanları barıştırma sanatıdır. Yenimahalle’de göreve geldiğimizden beri bunu yapmaya çalışıyoruz. Uyum içinde çalışmaya, Yenimahalle’nin kaynaklarını Yenimahalle halkına vermek için mücadele ediyorum.” dedi.

    Yenimahalle Belediyesi’nin Ankara kültürünü yaşatmak için hayata geçirdiği Ankara Evi, vatandaşların hizmetine açıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın yanı sıra çok sayıda il ve ilçe dernek temsilcileri ile Ankara halkının katıldığı açılışla Başkent'in kültürünün yaşayacağı Ankara Evi’nin açılışı yapıldı. 4 bin 300 metrekare alan üzerine kurulan, vatandaşların güzel vakit geçirmeleri için her ayrıntının düşünüldüğü Ankara Evi; bilim, kültür, sanat ve sergi evi olarak hizmet verecek. Ankara Evi’nin açılışında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara’nın kültürünün yaşayacağı ve Seymenleri geleceğe taşıyacak bir tesisin açılışını yaptıklarını söyledi.

    Siyasetin hizmet etme, insanı sevme sanatı olduğuna değinen Belediye Başkanı Yaşar, “Siyaset ayrılma, ötekileştirme değil, insanları birbirine kırdırma değil, sevgi sanatıdır. İnsanları barıştırma sanatıdır. Yenimahalle’de göreve geldiğimizden beri bunu yapmaya çalışıyoruz. Uyum içinde çalışmaya, Yenimahalle’nin kaynaklarını Yenimahalle halkına vermek için mücadele ediyorum. Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Yenimahalle adayı Demetevler’de toplantı yapıyor. ‘Yenimahalle’ye Yaşar ne yaptı?’ diyor. İşte Nazım Hikmet Kültür Merkezi, İşte Ankara Evi, Yenimahalle misafirhanesi, öğrenci yurtları. Herkes ağzından çıkanın hesabını verecek. Doğru söyleyecek. Siyasetçiyi insanlarımızın gözünde gönlünde yer ettireceksek yaptığımız sözlerin arkasında duracağız.” ifadelerini kullandı.

    Belediye Başkanlığı döneminden önce devlet ile ilişkisinin olmadığını ancak 5 senede devletin nasıl işlediğini iyi öğrendiğini kaydeden Yaşar, Ankara’nın Cumhuriyet’e yakışır bir Başkent olması için çalışacaklarını aktardı. Yaşar şöyle devam etti: “Ben hayatımda devlete mal satmadım, mal almadım. Ben devletin nasıl işlediğini bilmiyordum. 5 senede devletin nasıl işlediğini öğrendim. Devlet bu şekilde mal alıp satarsa, siz ne kadar vergi verirseniz verin iki yakanız bir araya gelmez. 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde Ankara’nın kaynaklarını doğru şekilde kullanacağız. Daha güzel bir Ankara’yı Cumhuriyete yakışır bir şekilde, Ankara’da yaşamaktan onur duyuyorum diyecek bir Ankara yapacağız. Ankara’nın kaynakları az değil. Bazı devletlerin bütçesi kadar kaynakları var. Yeter ki doğru olarak kullanılsın. Bugün Yenimahalle’nin geldiği nokta halkın vicdanında yer bulmuştur.”

    CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ise Ankara’nın Başkent kimliğinin yok edildiğine dikkat çekti. “Birçok kurum Ankara’yı terk ediyor. İzliyor görüyoruz. Ağaçları Almanya’dan, gıdayı İstanbul’dan mobilyayı Çin’den getirirsek Ankara nasıl başkent olacak.” diyen Yavaş, Ankara’nın bütün değerlerinin ne olduğunu bilen, şehri ortak akılla yönetecek bir yönetim anlayışına sahip olacaklarına değindi. Yavaş şöyle dedi: “Tek başına yönetirseniz Ankara’yı israfa boğarsınız. Ankaralı kentine küsmüştür. Yine kendisi gibi düşünmeyeni ötekileştirmektedir. Çok oy verene hizmet edeceğim, oy vermeyene hizmet etmeyeceğim. Bu mudur olgunluk bu mudur demokrasi. Yıllardır kendisine oy vermeyenleri cezalandıran bir yönetim, Çankaya’ya nasıl bir ayrımcılık yaptıysa, Yenimahalle’ye de aynı ayrımcılığı yapmış. Gelince bütün borçları biz ödeyeceğiz.”

    Başkan Yaşar ve Başkan adayı Yavaş daha sonra Ankara Evi’nin açılışını yaparak binayı gezdi. CİHAN

Yorumlar