Başkentgaz Maltepe abone merkezini taşıdı

Başkentgaz’ın, Ankara GMK Bulvarı üzerindeki Maltepe Çok Katlı Otopark’ın altında uzun yıllardır hizmet veren Maltepe abone merkezi, otoparkın arkasındaki Toros Sokak’ta bulunan Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü kampüsü içinde yeniden düzenlenen binaya ta.

Google Haberlere Abone ol
Başkentgaz Maltepe abone merkezini taşıdı

Başkentgaz’ın, Ankara GMK Bulvarı üzerindeki Maltepe Çok Katlı Otopark’ın altında uzun yıllardır hizmet veren Maltepe abone merkezi, otoparkın arkasındaki Toros Sokak’ta bulunan Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü kampüsü içinde yeniden düzenlenen binaya taşındı.

Başkentgaz yetkilileri, Maltepe çok katlı otoparkı altında bulunan abone merkezinin fiziki olarak son yıllarda ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini ve abonelerin, işlemlerini yaptırmak için çok zaman kaybettiğini belirtti. Şikayetlere yol açan bu duruma son vermek amacıyla Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü Kampüsü içindeki eski yemekhanenin, yeni adıyla Maltepe müşteri hizmetleri merkezi olarak yeniden düzenlendiğini bildiren yetkililer, şu bilgileri verdi:

“Yeni merkezimiz neredeyse yeniden inşa edildi. Uzun süren çalışmalar sonunda abonelerimizin çağdaş koşullarda, son derece rahat bir şekilde işlemlerini yaptırabilecekleri bir müşteri hizmet merkezini hizmete sunduk. Gaz satış ve fatura tahsilat işlemleri de alt kattan yapıldığından, müşterilerimiz işlemlerini daha rahat gerçekleştirebiliyorlar. Yeni Müşteri Hizmetleri Merkezi’nde gaz satış ve fatura tahsilat hariç, abonelik, açma-kapama, kart arıza, vasati, servis hatları, mekanik sayaca geçiş işlemleri olmak üzere günde ortalama bin 300 işlem yapılıyor. Çözüm Merkezi’ndeki personelimiz de müşterilerimizin sorularını cevaplandırıyor, talepleri için yardımcı oluyor. Eski abone merkezinde her işlem için ayrı ayrı sıra almak ve 45-50 dakika zaman ayırmak zorunda kalan müşterilerimiz, yeni merkezde işlemlerinin tümünü 15 dakikada gerçekleştirebiliyor. İşlemlerde kaydedilen bu hız nedeniyle müşteri memnuniyeti gözle görünür bir şekilde arttı. Hatta yeni abonelik işlemlerini kolayca halleden bazı müşterilerimiz, bizzat birim yöneticilerimize ulaşarak teşekkürlerini dile getiriyorlar.”

“YAŞLI VE ENGELLİLERE ÖZEL DÜZENLEME”

Yetkililer, yaşlı ve engelli müşterilerin, yeni müşteri merkezinin merdivenlerinden çıkmakta zorlanabileceklerini de göz önünde bulundurarak, alt kattaki Gaz Satış Birimi’nin girişinin, bedensel engellilerin rahat giriş çıkış yapabilecekleri şekilde yeniden düzenlendiğini, burada ayrı bir vezne oluşturulduğunu, içeride de bu abonelerle personelin ayrıca ilgilendiğini belirtti.
CİHAN

Yorumlar