Başkanlık ve dokunulmazlıklarla ilgili son ANKET

MAK Danışmanlık tarafından yapılan son araştırmada başkanlık sistemine destek yüzde 57 çıkarken, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ise yüzde 89 destek verildi

Google Haberlere Abone ol
Başkanlık ve dokunulmazlıklarla ilgili son ANKET
MAK Danışmanlık, 55 il ve 163 ilçede 5 bin 500 kişiyle gündemin nabzını tuttu. Araştırma sonucunda Ak Parti oylarının yüzde 55'i geçtiği, HDP'nin ise baraj altında olduğu görüldü. Araştırmada başkanlık sistemine desteğin ise yüzde 57 civarında olduğu belirtildi. Aynı araştırmada dokunulmazlıklar konusunda da vatandaşa sorular soruldu. Vatandaşın yüzde 90'ına yakını dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana. 

MAK’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat koordinasyonunda gerçekleştirilen araştırmadan çıkan sonuçlar özetle şöyle:

“Yarın seçim olsa” sorusuna AK Parti’ye destek oranı yüzde 55.1’i buldu. CHP’nin oyları yüzde 23.1’e gerilerken, “kurultay” tartışmalarının yargı kararlarıyla sürdüğü MHP’ye destek yüzde 11.5 oldu. Terör HDP’yi eritmeye devam etti: Yüzde 8.4.

'Türk tipi Başkanlık' bir referandumla önünüze geldiğinde onaylar mısınız” sorusuna ise “Evet” diyenlerin oranı yüzde 57, “Hayır” diyenler yüzde 33 çıktı. Anket yorumunda, “Vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Türkiye Cumhuriyeti Birinci Başkanı olarak görmek istiyor” denildi.

Dokunulmazlıklarda ise net tavır vardı: Evet: %89.

Yorumlar