Başkanlığa En Büyük Destek Konya, En Az Destek Muğla'da

ORC Araştırma Şirketi, mart ayı seçmen tercihleri araştırmasında vatandaşlara Başkanlık sistemini sordu. Sisteme en fazla destek Konya'dan en az destek Muğla'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkanlığa En Büyük Destek Konya, En Az Destek Muğla'da

Türkiye'nin konuştuğu başkanlık sistemine en kocaman destek yüzde 81'le Konya'dan geldi. Konya'yı sırasıyla Erzurum, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Trabzon izledi. En az destek ise yüzde 32 ile Muğla oldu.

İL İL ANALİZ

ORC Araştırma Şirketi, mart ayı seçmen tercihleri araştırmasında Başkanlık sistemi için il il analiz yaptı. Buna oranla başkanlık sistemine en kocaman destek yüzde 81 ile Konya'dan geldi. Konya'yı Erzurum ve Şanlıurfa bunun şeklinde vilayetler izledi.

EN SOĞUK BAKAN İLLER EGE'DE

Başkanlık sistemine soğuk bakan vilayetler sıralamasında ise Ege bölgesi illeri öne çıktı. Başkanlık sistemine en az destek yüzde 32 ile Muğla'dan çıkarken, Diyarbakır'ın yüzde 39 destekle en az destek sağlayan şehirler içerisinde yer alması dikkatleri çekti.

BİLİNİRLİK HIZLA YÜKSELİYOR

ORC inceleme şirketi, Mart ayı seçmen tercihleri araştırmasını 18-24 Mart tarihleri içerisinde 36 ilde 3178 şahıs ile çehre yüze görüşerek gerçekleştirdi. Sonuçlara oranla başkanlık sisteminin toplumda bilinirlik oranı yüzde 62,5'ten yüzde 65'e çıktı.

ORC'nin mart ayı başında yaptığı bir önceki tetkikte Başkanlık sisteminin bilinirlik oranı yüzde 62.5'ti. Yaşanan son tyükselişmalar sonucunda başkanlık sistemiyle ilgili bilinirlik oranının arttığı ve yüzde 65 şekilde gerçekleştiği söylendi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar