Başkanlar Soma faciasına üzüntülerini dile getirdi

Samsun TSO yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, başkanların gündeminde, Türkiye’yi acıya boğan, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen...

Google Haberlere Abone ol
Başkanlar Soma faciasına üzüntülerini dile getirdi

Samsun TSO yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, başkanların gündeminde, Türkiye’yi acıya boğan, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden felaketinden duyulan üzüntü vardı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Samsun TSO Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Haluk Akyüz, Mustafa Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, yönetim kurulu üyeleri; Kadir Beytekin, Necdet Yeşilyurt, Orhan Bülbüloğlu, Ayhan Çakır, Samsun TSO Meclis Katip Üyesi Hüseyin Kurt ve Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, yerel seçimlerde güven tazeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İlkadım Belediye Başkanlığı’na seçilen Erdoğan Tok’a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

Yapılan ziyaretlerin gündeminde, Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen felaket vardı. Ziyarette olaydan duyduğu büyük üzüntüyü dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Milletimizin başı sağolsun. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan en trajik facialardan birisiyle karşı karşıya kaldık. Hepimizin yüreklerine ateş düştü. Yüzlerce insanımızı kaybettik. Bunun acısını her zaman yüreklerimizde taşıyacağız. Kalbimiz Soma’da. Milletimizi derinden üzen olayda hayatlarını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Madende mahsur kalan kardeşlerimizin de bir an önce sağ salim kurtulmaları için dua ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.” dedi.

YÜREKLERE ATEŞ DÜŞTÜ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un da gündeminde Soma’da meydana gelen maden kazası vardı. Soma’da acı kazayla birlikte yüreklerine ateş düştüğünü ifade eden Erdoğan Tok, “Öncelikle elim kazada hayatlarını kaydeden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Arzumuz madende mahsur kalan emekçi kardeşlerimizin bir an önce sağ olarak kurtarılarak ailelerine kavuşmaları. Ülkemizi yasa boğan elim olaydan sonra belediye olarak tüm konser ve etkinliklerimizi iptal ettik. İhtiyaç duyulduğu takdirde belediye olarak her türlü yardıma hazırız. Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması ise en büyük temennim” diye konuştu.

HİÇBİR ŞEY İNSAN HAYATINDAN ÖNEMLİ DEĞİL

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da konuşmasında, “Facia haberi bütün yürekleri Soma’ya götürdü. Kalbimiz Soma’da. Soma’daki işçilerimiz ve ailelerinin yaşadığı büyük acıyı en derin hislerimle paylaşıyorum. Onların acısı, bizim acımız. Adeta sözün bittiği yer. Hiçbir şey insan hayatından değerli değil. İş dünyası olarak ülkemizi acıya boğan, yüreğimizi acıtan maden ocağı yangınında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar dilerim. Temennim ise halen maden ocağında mahsur kalan işçi emekçilerimizin sağ olarak kurtarılıp, ailelerine kavuşması.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar