Başkanın ilk icraatı yerel gazete kapısını mühürlemek oldu

Bolu’da yıllardır yayın hayatına devam eden ve zaman zaman belediye ile ilgili yolsuzluk haberlerine de imza atan 3 yerel gazetenin faaliyet gösterdikleri iş yerlerini ruhsat olmadığı gerekçesiyle kapatma kararı veren Bolu Belediye Başkanlığı, seçimlerde.

Google Haberlere Abone ol
Başkanın ilk icraatı yerel gazete kapısını mühürlemek oldu

Bolu’da yıllardır yayın hayatına devam eden ve zaman zaman belediye ile ilgili yolsuzluk haberlerine de imza atan 3 yerel gazetenin faaliyet gösterdikleri iş yerlerini ruhsat olmadığı gerekçesiyle kapatma kararı veren Bolu Belediye Başkanlığı, seçimlerden sonra evraklarını tamamlamadığı gerekçesiyle haftalık gazetenin kapısını mühürledi.

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gelen ihbar üzerine 24 Mart tarihinde haftalık yayınlanan Bolu Havadis ile günlük yayınlanan Bolu Gündem ve Bolu Olay gazetelerinde denetimlerde bulunmuştu. İşyeri ruhsatları olmayan Bolu Havadis ile Bolu Gündem gazeteleri için kapatma kararının verilmesi nedeniyle seçimlerden hemen önce şehirdeki Sivil Toplum Kuruluşlar eylem yapmış ve tepkilerini dile getirmişti. Bolu Gündem gazetesi ruhsat için gerekli evraklarını tamamlarken, Bolu Havadis Gazetesi verilen sürenin yeterli olmaması nedeniyle işlemlerini tamamlayamadı. Zabıta ekipleri bu sabah kapatma işleminde bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Demirci, “Sabah saat sekiz buçukta çok erken saatte gazetemize gelip yarım kalan işlerini tamamladılar. Seçimden önce gelip zaten bunun tebligatını yaptılar. Hiçbir süre tanımadan, sadece seçim öncesi burada halkın ve ulusal basının sahip çıkmasının ardından sadece duruş gösterdiler. Ama seçimin ardından ikinci gün gelip mühür vurdular. Bunlar ancak maddi olanlara mühür vururlar. Asla halkın sesi olan, Yunus'un ve Mevlana’nın sesi olan gazetemizi kapatamayacaklar. Biz yayınımıza devam edeceğiz. Bunlar seçim sonrası halktan aldığı güçle şımaracaktı bunu biliyorduk. Zulümlerinin de artacağını biliyorduk. Ama her zaman dediğimiz gibi Firavun'un zulmü artmasaydı Hz. Musa’nın haklılığına kimse inanmazdı. Bizim haklılığımıza inanılması için bunların zulmünün artması gerekiyor. Bedel ödememiz gerekiyorsa bedel ödeyeceğiz. Şimdi de bu gazeteyi sokaklarda caddelerde çıkaracağız. Benim zaten bir fotoğraf makinemi aldım içeriden. Birde tek sermayem olan kalemimi aldım. Zabıta ve belediye yönünden evraklara bir an evvel başlayacağız. Amaç bizim üzerimizden Bolu’yu korkutmak. Bu mesajı vermek asıl amaçları. Hukuki yollardan bütün haklarımızı arayacağız. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar” ifadelerini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak Bolu Belediyesi'nden daha önce yapılan yazılı açıklamada ise, "Belediyemiz sınırları içerisindeki tüm ticari işletmelerin faaliyetlerine başlarken İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almaları yasal bir zorunluluktur. Bu ruhsatın nasıl ve hangi şartlarda alınacağı mevzuatta açıkça düzenlenmiştir. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almadan faaliyet konusu ne olursa olsun belediyemiz sınırları içerisinde bir ticari işletmenin faaliyet göstermesi hukuken mümkün değildir. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almadan faaliyet gösteren müesseselerin ruhsat alınıncaya kadar faaliyetlerinin durdurulması yasal bir zorunluluktur. Belediyemize yapılan şikayet üzerine ilimiz belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren şikâyete konu işyerleri ile ilgili zabıta görevlileri tarafından denetim yapılmış ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarının olmadığı tespit edilmiştir. Eksiklikler giderilinceye kadar iş yerleri faaliyetten men edilmiştir. Adı geçen iş yerlerinin evraklarını tamamlandıklarında işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilecektir." ifadelerine yer verilmişti.

Belediyeden yapılan açıklamada aynı açıklamanın geçerliliğini koruduğu bildirildi. CİHAN

Yorumlar