Başkanı Sözlü: Bölgedeki iller güçbirliği yaparak büyüyebilir

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ı ağırladı. Bölgedeki illerin güçbirliği yaparak her açıdan daha da büyüyebileceğini belirten Sözlü, buna olabildiğince katkı koymaya...

Google Haberlere Abone ol
Başkanı Sözlü: Bölgedeki iller güçbirliği yaparak büyüyebilir

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ı ağırladı. Bölgedeki illerin güçbirliği yaparak her açıdan daha da büyüyebileceğini belirten Sözlü, buna olabildiğince katkı koymaya hazır olduklarını kaydetti.

    Bölgedeki illerin birbirini beslemesi ve birlikteliğin sinerjisinden yararlanması gerektiğini vurgulayan Sözlü, güney kuşağında yeni bir alternatif koridor açmak zorunda olduklarını ifade etti. Marmara’yla rekabet edecek, belki de bir gün önüne geçecek yapılanmayı hayata geçirmesini gündeme getiren Sözlü, “Marmara’ya göre bizim bölgemiz son derece bakir. Denizimiz, ulaşımımız, otoyollarımız oradan daha elverişli. Yakında açılacak bölgesel havalimanıyla büyük operasyonlar başlayacak. Operasyon merkezi olacak burası. Tek parçada Gaziantep’ten Mersin’e bölgeyi İstanbul’un rakibi yapalım. Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Adana ve Mersin birlikte çok daha güçlü olur.” dedi.

    Adana’dan Beyrut’a direkt uçuşların başladığını; Şam’a, Halep’e, Bağdat’a, Musul’a, Kerkük’e, Erbil’e, Bakü’ye, Bodrum’a da direkt uçak seferlerinin başlamasının iyi olacağını dile getiren Hüseyin Sözlü, böylece bölgenin gücünün artacağını açıkladı. Sözlü, direkt seferlerden yararlanmak için Gaziantep’ten Adana’ya kolayca gelinebileceğine dikkat çekti.

    Adana’nın sanayi üretimini artırmak ve önemli bir hamle yapmak adına faaliyetleri de hızlandırdıklarına dikkat çeken Hüseyin Sözlü, "11 kooperatiften oluşan Metal Sanayi Sitesi’ni toparlayıp, oradaki üretimi, ihracatı artırma planımız var. Sanayici dostu bir üslupla çalışıyorum. AOSB, ATB, ATO, ADASO başkanlarıyla sürekli görüşüyoruz. Projelere birlikte imza atma adına kararlıyız. Allah’ın izniyle kısa sürede Adana’da kaynaşmayı sağladık." diye konuştu.

    Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da bölgesel birlikteliğin önemi konusunda Başkan Hüseyin Sözlü’ye katıldığını hatırlattı. Bartık, şöyle devam etti: “10 yıldır Gaziantep’le Adana’yı; Gaziantep’le Kahramanmaraş’ı nasıl barıştırabiliriz, nasıl iç içe alabiliriz, bunun derdindeyim. Umarım bununla ilgili önemli adımlar atabiliriz. Bundan sonra biz bölgeyi kurtarmalıyız. Tek başına Gaziantep’i kurtarmak bir işe yaramaz. Gaziantep’in son dönemdeki başarısını ortak hareket etmeye, birlikteliğe borçluyuz. Adana’nın da buna ihtiyacı var." CİHAN

Yorumlar