Başkan Yılmaz: Samsun’u Karadeniz’in başkenti yaptık

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptıkları hizmetleri işin merkezine insanı koyarak hayata geçirdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yılmaz: Samsun’u Karadeniz’in başkenti yaptık

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptıkları hizmetleri işin merkezine insanı koyarak hayata geçirdiklerini söyledi.

Hizmet anlayışına toplumun vefa gösterip seçimlerde yüksek teveccühle karşılık verdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, kadirşinaslığı, vefası ve hizmet bilirliği ile Samsunluların 30 Mart'ta da aynı yüksek teveccühü yine ortaya koyacağına inandığının altını çizdi.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanında bulunan bir akaryakıt istasyonunda işadamı Musa Arslan'ın ev sahipliğinde sevenleriyle bir araya gelen Yılmaz, 15 yıllık belediye başkanlığı serüvenini ve bu süreçte yaşadığı anılarını anlattı.
Büyükşehir görünümünden uzak olan bir Samsun'u 15 yılda modernliği, gelişmişliği ve hızlı değişimi ile Karadeniz'in başkenti konumuna getirdiklerini hatırlatan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, azmedilince başarılamayacak bir şey olmadığını vurguladı. Azmetmek için geniş bir vizyona, bilgiye, tecrübeye ve topluma hizmet aşkına sahip olmak gerektiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, ''Azmedenin kazanamayacağı şey yok. Bu geçmişten beri böyle olmuştur. 1999 seçimlerinde kimsenin şans tanımadığı ortamda seçim kazanarak göreve başladık. O zaman 3 aylık yoğun seçim maratonunda nasıl koştuysak 15 yıldır koşmaya devam ediyorum. Samsun'un geleceği ile yatıp geleceği ile kalkıyorum. Bu güne kadar Samsun haricinde hiçbir şeyi dert edinmedim. Samsun insanının sıkıntısı benim de sıkıntım oldu. Şehrimizin problemlerini çözmek ve insanlarımın taleplerini yerine getirebilme aşkıyla doluyum. Bir sürü hizmeti de bu idealle hayata geçirdik. Ama her istediğimizi, heves ettiğimizi yapamadık. Fakat Samsun büyük oranda değişti, başka bir şehir oldu. Tabi bizim bu başka şehri, dünün fotoğrafıyla mukayese etmemiz lazım. 'Hafızayı beşer nisan ile mağdurdur' derler. İnsan hafızası geçmişi çok çabuk unutuyor.'' dedi.
CİHAN

Yorumlar