Başkan Yılmaz: İtfaiyecilik rahat adamın yapacağı bir iş değildir

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İtfaiye Daire Başkanlığı’nda Daire Başkanı Rıza Zengin ve itfaiyecilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yılmaz: İtfaiyecilik rahat adamın yapacağı bir iş değildir

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İtfaiye Daire Başkanlığı’nda Daire Başkanı Rıza Zengin ve itfaiyecilerle bir araya geldi. Yılmaz, "İtfaiyecilik rahat adamın yapacağı bir iş değildir." dedi.

Başkan Yılmaz itfaiyecilerin, işini bilen, işine hakim, işini takip eden ve işinin hassasiyetlerini yüreğinde hisseden insanlar olduklarını ifade ederek, "Bu sorumluluğu yüreğinizde hissettiğinizden eminim. Zaten insanlar itfaiyeciliği seçerken böyle bir afet anında yüreğini ortaya koymayı kararlaştırmış demektir. İtfaiyecilik rahat adamın yapacağı bir iş değildir. Önceden itfaiyecilik kişisel beceriye dayanıyordu. Şimdi ise iş, bilimi ve teknolojiyi kullanan, işin eğitimini alan ve teknikle hareket edilir hale döndü. Bir mühendislik hizmeti haline geldi. Allah afetlerden hepimizi korusun. Yangına zamanında ve gerektiği şekilde müdahale edip söndürmek başarıdır. Bu bizim işimiz ama önemli olan yangın felaketinin yaşanmamasıdır. Bu olaylar herkesi olduğu gibi beni de çok sarsıyor. Sizin başarınıza, gayretinize, bilgi ve gücünüze çok ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"SAMSUN OMURGA KENT HALİNE GELEBİLİR"

Samsun’un ekonomik olarak kalkınma hamlesi gerçekleştirebilmesi için 12 yıldır çaba gösterdiklerini ve bu yönde çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Elimizden geleni yaptık yapacağız. Samsun, bu kalkınma hamlesini hızlandırarak ihracat potansiyelini artırmalı. Kalkınma hamlesinde belki sadece ihracat yeterli olmayabilir. Samsun, ihracatın kolayca yapılabildiği alt yapıya sahip bir şehir haline gelebilir. O zaman bizim havzamızda olan veya olmayan ihracatçılar, yatırım veya ticaretlerini buradan gerçekleştirebilir. Samsun ihracatta lojistik, fuar kongreleri, otelleri vs. ile birlikte omurga kent haline gelebilir, ihracata katkı verebilir." dedi.

"YATIRIMCILARI HEVESLENDİRMEMİZ GEREKİYOR"

Başkan Yılmaz, Samsun’da belediyecilik hizmetlerinin artık rayına oturduğunu belirterek, "Sistem tıkır tıkır işliyor. İktisadi açıdan ise Samsun ekonomisini büyütmek lazım. Önümüzdeki dönemde en büyük gayretimiz bu olacak. Şehrimizi üreten bir konuma getirmek, yerim dar oynamıyorum diyen, para kazanıp başka şehirlere göç edenlerin elinden tutup Samsun’a yatırım yapmaya heveslendiren bir hale getirmemiz lazım. Bunu el ele vererek hep birlikte hayata geçirmemiz lazım. Bu da ancak topyekün bir bilinç ve seferberlik ile olur. Samsun, bu kalkınma hamlesini yapabilecek bir şehir. Büyük sanayi yatırımlarını taşıyabilecek, talip olabilecek bir şehir. Samsun, kalkınma hamlesini yapabilmek için kalkışa hazır uçak misali tüm şartları zorluyor. Bu bakımdan çok umutluyum. Gerekli hamleyi yapabilmek, uçağı havalandırmak için de hep birlikte gayret etmemiz, ateşlememiz lazım." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar