Başkan Yılmaz: İsabetli aday seçimi benim için çok önemli

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aynı partiden isabetli ve halk tarafından benimsenmiş ilçe adayı belirlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yılmaz: İsabetli aday seçimi benim için çok önemli

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aynı partiden isabetli ve halk tarafından benimsenmiş ilçe adayı belirlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz iş adamı Necmettin Okutgen tarafından Sevgi Cafe Restoran’da verilen kahvaltıya katıldı. Kahvaltı sırasında konuşma yapan Yılmaz şehrin gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. 29 Mart 2014 seçimleri ile yeni bir sürecin başlayacağını ifade eden Yılmaz, “Biz ilçelerimizi gezmeye ve buralarda toplantılar yapmaya başladık. Bu toplantılarda il yönetim kurulu üyelerimiz oluyor, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz oluyor, İl Özel İdaresinin bu ilçedeki ilçe müdürü oluyor, belediyemizin üst düzey bürokratları oluyor. Biz oralarda şöyle bir soru yöneltiyoruz, ‘İlçenizde yürümekte olan İl Özel İdaresi projelerinden, hizmetlerinden 1- 1,5 ay içerisinde az bir katkıyla örneğin 150-200 bin TL harcayarak bitirilebilecek bir eksiklik varsa bunu söyleyin, hemen burada planlayalım ve bitirelim’ diyoruz. Varsa böyle bir ihtiyaç bunu çözelim diyoruz. Bir de şunu soruyoruz, ‘önümüzdeki seçimden sonra 30 Mart sabahı ilçenize geldiğimizde akla gelecek olan sizin için en öncelikli, en önemli, imkanımız olsa da bugünden keşke başlayabilsek dediğiniz işiniz nedir bunu bize söyleyin’ diyoruz. Bu iş yol olur, su olur, turizm altyapısı olur vb. İşte bu konuşmalar sırasında hem birinci hem ikinci önemli konuları tespit ediyoruz. Orada 2 tane öncelikli işi belirliyoruz. İşte bu belirlediğimiz işler için de 31 Mart sabahı başlamak için hazırlıklarımıza, planlamalarımıza bugünden başlıyoruz. Bunu da protokole bağlayıp altına imzamızı atıyoruz. İlçelerimizin röntgenini şimdiden çekiyoruz. Kamu hizmetinde bu şekilde sert ve net planlamalar yapılmazsa maalesef o iş bir yerde gevşiyor ve savsaklanabiliyor.” diye konuştu.

"İLÇELERE HİZMET VEREN PERSONEL O İLÇEDE YAŞAMAK ZORUNDA"

Artık Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin, şehir merkezinin içindeki şehir yerleşkesinin olduğu yerde olup biten işler olmadığını ve ilçeleri de kapsadığını dile getiren Yılmaz, “Bütün içme suyu, kanalizasyon, mezarlık hizmetleri, itfaiye hizmetleri, büyük altyapı hizmetleri, su arıtma, çöp toplama gibi hizmetlerin hepsini devralıyoruz. Her türlü iş makinesi ve bunların personellerini devralıyoruz. Yalnız personele şunu söylüyoruz. Şu andan itibaren buralardaki işleri yapanlar Samsun’dan geliş gidiş yaparak bu işleri yapmayacak. İlçelerdeki kalıcı işlerde olan, şoförler, operatörler, altyapı hizmetlerinde çalışan personeller yani ağırlıklı olarak mesaisi o ilçede başlayan personeller evini o ilçeye getirecek diyoruz. Çocuklarını da varsa o ilçedeki okullara kayıt ettirecek diyoruz. Bunu şart koşuyoruz. Biz bunları yaptığımızda inanıyorum ki ilçelerimizin de köylerimizin de önümüzdeki 2 sene içerisinde çehreleri değişecek. Çehrelerinin değişmesine dönük bir kültürü de, bir bakış açısını da oralara yansıtmaya çalışacağız. Tabii ki bu bir zaman ve süreç meselesi, ancak kararlı bir şekilde iyi bir organizasyonla bunları yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

"OTELİ OLMAYAN ŞEHİR MİSAFİR ODASI OLMAYAN EV GİBİDİR"

Şehirde turizm altyapısına yönelik devam eden otel inşaatlarına büyük önem verdiğini belirten Başkan Yılmaz, “Otel demek bir şehrin gelişmişliğinin göstergesi demek. Otelsiz bir şehir demek misafir odası olmayan bir ev demek. Ya da misafir yatak odası olmayan bir ev demek. Yani bir ev sadece o evde olanları barındırabilir, ama aynı zamanda 2 misafir geldiğinde onları da dinlendirebilir ve ağırlayabilir. İşte onları da ağırlayabilir dediğim gibi bir sosyal hareketlilik yaratabilmeniz için şehrinizde otel miktarının ama 5 yıldızlı kaliteli, vizyon sahibi otel sayısının yeterli olması gerekir.” dedi.

TEKKEKÖY’E METROBÜS, KUŞ CENNETİNE SAHİL YOLU

Samsun’u doğu-batı istikametinde biraz açmaya, uzatmaya, şekillendirmeye çalıştıklarını söyleyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun temel göstergelerinden birisi de ulaşım akslarını iyileştirmekten geçiyor. Tekkeköy’e kadar raylı sistem değil, ama raylı sistemin bir alt versiyonu olan, metrobüs ya da troleybüs gibi bir sistemi inşa etmek üzere, bunun altyapısını inşa etmek üzere çalışmalara başladık. Tekkeköy’de yapılmakta olan 35 bin kişilik stadyum işi 2014 sonunda bitiyor. 2014 sonunda bitecek olan bu stadyumla aynı zamanda, eşdeğer zamanda biz de Samsun’un bu doğusuna doğru bir toplu taşıma sistemi, bir tercihli yol şeklinde hizmete almaya planladığımız yolu bitirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan Samsun’un Kuş Cenneti ile irtibatı çok sınırlı. Samsun kuş cennetini kullanmıyor, kullanamıyor ve yeteri kadar önemsemiyor. Halbuki 19 Mayıs Yörükler Kuş Cenneti gibi tabiat harikası bir yer şehir tarafından ve şehir turizmi tarafından kullanılmalı ve istifade edilmelidir diye düşünüyorum. Bunu yapabilmek için de kuş cennetini sahilden bir yolla Samsun’a bağlamakla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma şu anda oldukça tempolu bir şekilde devam ediyor. Şu anda polis okuluna yaklaşık 2 kilometre mesafelere kadar geldik. Biz 2015’in sonunda kuş cennetine karayolu ile sahilden gidebilecek bir duruma geleceğiz. Bunu da önemli bir açılım olarak görüyorum.”

HALK TARAFINDAN BENİMSENMİŞ İLÇE ADAYI ÇOK ÖNEMLİ

Önümüzdeki süreçte ilçe belediye başkan adaylarının tespit edileceğini hatırlatan Yılmaz, “Bu süreç benim de kafamı ve bütün zihnimi işgal eden ve beni meşgul eden bir şey. Çünkü sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi seçiminde isabetli yapılmış olan ilçe belediyesi başkan adaylığının önemi çok büyük. İlçe belediye başkanları isabetli seçilmişse, halk tarafından kabul görmüş bir ilçe belediye başkan adayı varsa ve o aday da eğer sizin partinizdense yani büyükşehir belediye başkan adayının partisindense, 2 birleşmiş isabetli isim oy oranını çok yükseltiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kahvaltıya Başkan Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ile Samsun’un önemli iş adamları ve sanayiciler katıldı. CİHAN

Yorumlar