Başkan Yılmaz: Bu dönüşüm projesini başarmamız gerekir

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçelerde oluşturulan SASKİ, Fen İşleri ve Sosyal işlerden sorumlu birimlerin yetkilileri ile bir araya geldi. Tanışma ve bilgilendirme amacıyla düzenlenen tolantıda, Büyükşehir Belediyesi...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yılmaz: Bu dönüşüm projesini başarmamız gerekir

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçelerde oluşturulan SASKİ, Fen İşleri ve Sosyal işlerden sorumlu birimlerin yetkilileri ile bir araya geldi.

Tanışma ve bilgilendirme amacıyla düzenlenen tolantıda, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde yüklenilen yeni sorumlulukların önemine işaret eden Başkan Yılmaz, “Bu yeni yapılanmanın bilincinde olmak lazım. Bu olay Türkiye’nin çok önemli bir dönüşüm projesi. Bu konuda başarılı olduğumuz takdirde bu tranformasyon, bu dönüşüm, 2015’den sonra Türkiye genelinde yapılabilir. Bu bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmış olan en önemli kamusal projelerinden birisidir. Türkiye 1920’den buyana yani 94 senedir şehirler yapıyor. Türkiye’nin 81 tane şehri var ve bunlardan 31 tanesi Büyükşehir oldu. Ama Türkiye’nin köyleri maalesef Türkiye’ye yakışmıyor. Biz köylerimizde hala suyu konuşuyorsak, hala yolu konuşuyorsak, bu geçtiğimiz 94 yıllık süreçte bir şeyleri yapamamışız demektir.” diye konuştu.

Başkan Yılmaz, 30 Mart seçimlerinin ardından başlayan büyük dönüşümün neferleri olacaklarını ifade ederek, “Şimdi dendi ki biz belediyeleri nasıl yönetiyorsak köyleri de öyle yönetelim. Belediyelerde yaşanan başarı öykülerini köylere taşıyalım dendi. Bunu başarmak için daha çok çalışmalı, daha mücadeleci olmalıyız. Önümüzde ciddi bir iş ve sorumluluk var. Bunu başarmak zorundayız. Elimizde emanet bir iş var. Bu emaneti yerine getirmek için tutulmuş hizmetkarlarız hepimiz. Onun için de omuzlarımızda taşıdığımız bu önemli sorumluluğu her ne pahasına olursa yerine getireceğiz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Başkan Yılmaz’ın yanı sıra Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt ile ilçelerdeki birim sorumluları katıldı.

CİHAN

Yorumlar