Başkan Yaşar’dan yılbaşı denetimi

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye zabıta ekipleri ile birlikte yeni yıl öncesi gıda üretim ve satış yerlerini denetledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yaşar’dan yılbaşı denetimi

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye zabıta ekipleri ile birlikte yeni yıl öncesi gıda üretim ve satış yerlerini denetledi. Yılbaşında yoğun olarak tüketilen kuruyemiş, beyaz et üretim ve satış noktaları ile pastaneleri tek tek gezen Yaşar, denetimlerde iş yeri yetkililerine hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.
Vatandaşların sağlığını düşünerek ilçe sınırlarındaki imalathanelere sık sık denetimlerde bulunan zabıta ve sağlık ekipleri, 2013’ün son denetimini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’la birlikte yaptı.

HİJYEN DENETİMİ

Yeni yıl öncesi yapılan denetimlerde yılbaşında yoğun olarak tüketilen kuruyemiş, beyaz et üretim ve satış noktaları ile pastaneler kontrol edildi. Denetimlerde çalışanların şahsi temizliği, gıdaların uygun koşullarda saklanması, ambalajsız gıdalara çıplak elle dokunulmaması gibi konulara özellikle dikkat edildi.
Yaşar, iş yerlerinin imalathanelerini tek tek gezerek yetkililere hijyen kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Kuruyemişlerin ve beyaz etlerin saklanma koşullarına dikkat ederek ürünlerin son tüketim tarihlerini kontrol eden Yaşar, pastanelerin imalathanelerini de gezerek pasta ve çikolata yapılan bölümleri tek tek inceledi.

SAĞLIĞIN TAKİPÇİSİYİZ”

“Denetimler sırasında esnafların yeni yılını da kutlamayı ihmal etmeyen Yaşar, “Belediye olarak hemşerilerimizin sağlığının sıkı takipçisiyiz. Sınırlarımız içerisindeki hastane, okul kantinlerini, restoran, gıda üretim ve satışı yapan iş yerlerini sık sık denetliyoruz. Bugün ise yılbaşında yoğun olarak tüketilmesi muhtemel olan yiyeceklerin satış ve üretimini yapan iş yerlerini denetledik. Amacımız, vatandaşlarımızın yeni yıla sağlık ve mutluluk içerisinde girmesini ve sınırlarımızdaki her esnafın hijyen kurallarına uymasını sağlamaktır” dedi.
CİHAN

Yorumlar