Başkan Yaşar’dan ‘ferfene’ ziyareti

Ankara'nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Abidinpaşa’da bulunan Ankara Kulübü Derneği’ne ‘ferfene’ ziyareti gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yaşar’dan ‘ferfene’ ziyareti

Ankara'nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Abidinpaşa’da bulunan Ankara Kulübü Derneği’ne ‘ferfene’ ziyareti gerçekleştirdi.

Aydınlanma ve aydınlatma anlamına gelen ve bir tür hemşehri toplantısı olan ferfeneye Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan ve dernek üyeleri katıldı. Anadolu köylerinde eskiden çok sık ferfene yapıldığını belirten Yaşar, insanlar arasında dayanışma ve paylaşımın gelişmesinde ferfenenin önemli rol oynadığını bildirdi. Ankara Kulübü Derneği’ne bu geleneği yaşattığı için teşekkür eden Yaşar, “Aranızdaki birlik, beraberlik beni duygulandırdı. Ankara önceden sokaklarında her türlü çiçeğin koktuğu ve komşuluk ilişkilerinin sürdüğü bir kentti. Bugün ilişkiler giderek zedeleniyor. Bunu yeniden canlandırmak bizlerin görevi. Doğduğum toprakları unutmuyorum ama doyduğum toprağı, Ankara’yı çok seviyorum. Yakında açacağımız Ankara Evi şimdiden tüm Ankaralılara hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Hali hazırdaki derneğe sığmakta güçlük çektiklerini dile getiren Özaslan, Başkan Yaşar’ın destekleriyle yapılan Ankara Evi inşaatının sonuna yaklaşılmak üzere olduğunu ve toplantılara büyük oranda orada devam edeceklerini açıkladı. Ankara Evi sayesinde Ankara’nın önemli bir eksikliğini gidereceğini vurgulayan Özaslan, şunları söyledi: “Evimizin üyelerimize, seymenlerimize, Ankaralılara ve Başkent Ankara’ya şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle Sayın Yaşar’a çok teşekkür ediyorum. Yaşar, biz Ankaralıların gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Ankara’ya yaptığınız hizmetleri her zaman minnetle anacağız. Biz biliyoruz ki yerel seçimlerde Yenimahalleliler Yaşar’a dur değil, devam diyecek.” CİHAN

Yorumlar