Başkan Yaşar, Turgut Özal’ın Tıp Öğrenci Kongresi'ne katıldı

Turgut Özal Üniversitesi’nin 5. kez düzenlediği Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi 70 farklı fakülteden 1110 öğrencinin katılımıyla, Kızılcahamam’da gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yaşar, Turgut Özal’ın Tıp Öğrenci Kongresi'ne katıldı

Turgut Özal Üniversitesi’nin 5. kez düzenlediği Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi 70 farklı fakülteden 1110 öğrencinin katılımıyla, Kızılcahamam’da gerçekleşti. 18 farklı ülkeden katılan öğrenciler, 2 gün boyunca en seçkin bilim adamlarıyla tıp alanında gerçekleşen yenilikleri tartıştı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da katıldığı tıp kongresinde öğrenciler, Yaşar’a büyük ilgi gösterdi. Kâinattaki en büyük sanat eseriyle ilgilenen öğrencilerle sohbet eden Yaşar, gençlere de böyle önemli bir meslekte sevdikleri branşı seçmelerinin önemini vurguladı.

YAŞAR’DAN ÖĞRENCİLERE NASİHAT

Yaşar öğrencilere, “Doktorlar kendilerini yenilemek, bilmediğini öğrenmek zorunda. Çünkü seçtiğiniz meslek, sadece sizi ekonomik olarak ayakta tutacak bir meslek değil. Vereceğiniz yanlış bir karar, tedavide uygulayacağınız yanlış bir uygulama insan sağlığını tehlikeye sokabilir. Onun için iyi yetişmelisiniz. Ne kadar iyi yetişirseniz o kadar faydalı olursunuz. Yarın okulunuz bitecek, size gelen hastaların dinine, ırkına bakmadan, ayrım yapmadan tedavi etmelisiniz. Zenginle fakiri aynı görmelisiniz. Herkese aynı şekilde hizmet etmek zorundasınız. Devamlı olarak dünyayı takip ederek, gezeceksiniz, araştıracaksınız. Sevmediğiniz bir işi yapmayın. Tıp alanında sevmediğiniz bir işte asla başarılı olamazsınız” diye konuştu.

Turgut Özal Üniversitesi tarafından organize edilen kongre, tıp eğitiminin sadece hasta bakmayı değil, bilimsel fikirler üzerine düşünmeyi, araştırmalar yapmayı ve değişik tecrübeler sonucu elde edilen birikimleri doktor adaylarına aktarıyor. Birbirinden yararlı bilgilerle dolu 2 gün geçiren tıp öğrencileri, geleceğe emin adımlarla yürüyor. CİHAN

Yorumlar