Başkan Veysel Tiryaki: Belediyelerden mucize beklenmemeli

Ankara'nın Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediyelerin birçok sorunla boğuştuğunu dile getirerek, "Sadece Altındağ Belediyesi'nden değil Türkiye’deki birçok belediyeden mucize beklememek lazım.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Veysel Tiryaki: Belediyelerden mucize beklenmemeli

Ankara'nın Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediyelerin birçok sorunla boğuştuğunu dile getirerek, "Sadece Altındağ Belediyesi'nden değil Türkiye’deki birçok belediyeden mucize beklememek lazım. Kalifiye olmayan insan kaynaklarıyla çalışan belediyelerden fevkalade bir iş beklemek mümkün değil." dedi.

Uluslararası Yöneticiler Derneği'nin (YÖNETDER) bu haftaki seminer konuğu Altındağ ilçesi Belediye Başkanı Veysel Tiryaki oldu. Karşılıklı sohbet havasında geçen seminerde Tiryaki, görev yaptığı 10 sene boyunca ilçedeki değişimi anlattı. Cumhuriyet'in kurulduğu yer, Ankara’nın en önemli yeri, başkenti başkent yapan, Ankara’yı Ankara yapan bütün kıymetlerin bulunduğu yerin Altındağ olduğunu kaydeden Tiryaki, bununla birlikte göreve geldiklerinde ilçe nüfusunun yüzde 85'inin gecekondularda yaşadığına işaret etti. Tiryaki, 2004 yılında şehrin sadece yüzde 32'sinin imar planı olduğunu vurguladı. 50-60 yıl boyunca bütün bunların görmezden gelindiğinin altını çizen Tiryaki, 2013 yılı itibariyle ilçenin yüzde 98'inin imar planlarının tamamlandığını kaydetti.

"AZ GELİŞMİŞLİK BİR BÜTÜNDÜR PARÇALANAMAZ"

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehirlerin veya belediyenin bir tarafı iyi, bir tarafı kötü demek mümkün değil. Az gelişmişlik bir bütündür parçalanamaz. Çok yakın tarihe kadar yaptığımız binalarda engelliler için asansör yoktu. Olaya o gözle bakılmıyordu. Gerçekten kat etmemiz gereken çok mesafe var."

Türkiye’de belediyelerin birçok sorunla boğuştuğunu dile getiren Başkan Tiryaki, belediye başkanlarından mucize beklenmemesi gerektiğini belirterek, bunun gerekçelerini şöyle açıkladı: "Sadece Altındağ Belediyesi'nden değil Türkiye’deki birçok belediyeden mucize beklememek lazım. Bilhassa kalifiye olmayan personelden oluşan insan kaynaklarıyla çalışan belediyelerden fevkalade bir iş beklemek mümkün değil. Engellilerle ilgili proje yapalım düşüncesini kendi belediyemde dahi yeni görüyorum. Binayı yapıyoruz, engelli asansörü yok. Bir engelli vatandaş geldiği zaman eksikliği görüyoruz. Bu düşünce kendi belediyemde daha yeni oluşuyor. Kaldırımlar falan daha Türkiye’nin gündeminde çok yeni, zamana ihtiyacımız var." Seminer sonunda günün anısına Başkan Veysel Tiryaki’ye YÖNETDER plaketi takdim edildi. CİHAN

Yorumlar