Başkan Uysal: Osmanlı çileğine sahip çıkacağız

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, mayıs ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nın ilk oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Uysal, Osmanlı çileğine sahip çıkacaklarını söyledi. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda,...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Uysal: Osmanlı çileğine sahip çıkacağız

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, mayıs ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nın ilk oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Uysal, Osmanlı çileğine sahip çıkacaklarını söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, gündem öncesi konuşan Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, bakanlıkça onaylanan Kent Meydanı Projesi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Şehirlerin, meydanları ile anıldığını hatırlatan Uysal, “Daha ileride proje aşamasında sizlere tekrar bilgi vereceğim. Çünkü şehirler, meydanları ile anılırlar. İnsanların belli yerlerde buluşarak daha refah, ferah içinde bir meydana kavuşmasının Ereğli’nin bir özlemi olduğunu biliyorum. Halen netleşen tek projemiz Kent Meydanı Projesi'dir. Bunu sizlerin de yardımı ile hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz inşallah.” dedi.

"OSMANLI ÇİLEĞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, festivallere ilişkin planlarını açıklayarak, Osmanlı Çileği konulu festivalin ön plana çıkarmak istediklerini ifade etti. Uysal, “Festivallerimize ve geçmişimize sahip çıkacağız. Birincisi, Osmanlı Çilek Festivali’ni en güzel şekilde yapacağız. Festival giderlerini çok iyi inceledim ve şuna karar verdim. Festivalleri ekonomik düzeyde yapmamız gerekiyor. Eğitim, öğrenciye saygı ile başlar. Bu, sözde kalmamalı, bizim eğitime bir şekilde destek vermemiz gerekiyor. Kaymakamlık’tan gereken bilgileri aldım. Eğitimde çok büyük eksiklikler var. Bir festivale 1 milyon 500 bin lira, diğerine 350 bin lira gidiyor. Düşünsenize, bu festivallere giden paralar ile eğitime destek verirsek, evlatlarımızın geleceğini garanti altına almış olmaz mıyız? 33 bin 500 öğrenciye bu paralarla bir şekilde destek veremez miyiz?” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından meclis toplantısına geçildi. 13 gündem maddesine 5 madde daha eklenirken, meclis toplantısının ikinci oturumunun perşembe günü devam edeceği ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar