Başkan Turgut, muhtarlarla bir araya geldi

Mersin Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Belediye Kültür Merkezi'nde Silifkeli muhtarla tanışma ve dayanışma toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Turgut, muhtarlarla bir araya geldi

Mersin Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Belediye Kültür Merkezi'nde Silifkeli muhtarla tanışma ve dayanışma toplantısı düzenledi.

    Yeni seçilen 88 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda Başkan Turgut, muhtarlara görevlerini daha iyi yapmaları için belediye bünyesinde bir birim açacaklarını ve muhtarlarla sürekli istişare içinde olacaklarını belirtti.
Belediyecilik yasasıyla hizmetlerin büyükşehir ile birlikte yapılacağı için şuanda sadece acil olan hizmetlerin yerine getirilebileceğinin altını çizen Turgut konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Benim bugün sizlerle buluşma sebebim, sizlerle buluşmayı arzulama. Periyodik olarak zaten bir araya geleceğiz. Bunun bir göstergesidir yani niyettir. Her şeyin başı niyettir. İmkânlarımız yeterli olmayabilir, kısıtlı olabilir. Eğer niyetimiz iyiyse birbirimize karşı açıksak, şeffafsak. Birbirimizi anlayabiliyorsak, sorunlar zaten zamanla çözülecektir. Önce şunu söylüyorum tekrar seçilenlerde olsa muhtar arkadaşlarımdan benim gördüğüm, aynı hizmet heyecanı devam ediyor. O hizmet heyecanı bizde de var karşılıklı heyecanımız var. Bunu bir eyleme bir üretkenliğe dönüştürmemiz gerekiyor. Benim muhtar arkadaşlarımla beraber yönetmek amacında bir niyetim var. Adaylığımda da söylediğim gibi periyodik olarak muhtar arkadaşlarıma beraber olacağım bir araya geleceğim. Tabi ben bütün sorunları çözme durumunda değilim. İmkanlarımız belirlidir, yapabileceklerimiz belirlidir. Ama hizmet konusunda çözüm konusunda benim bir iyi niyetim var. Bunun anlaşılması gerekiyor. Ondan sonra yapabildiğimizi beraber yapacağız. Çünkü vatandaşlarımıza karşı hep beraber sorumluyuz. Tabi sizlerde sorumlusunuz. Ben bunun böyle anlaşılmasını istiyorum. Toplantıda sistem oturacaktır. Zamanla her şey rayına oturacaktır. O zamandan sonra her şey büyükşehir belediyesiyle beraber yürüyecektir.”

    Toplantıda mahalle muhtarlarıyla tek tek tanışan Başkan Turgut, toplantı sonunda muhtarların sorunlarını dinleyerek sorularına cevap verdi. CİHAN

Yorumlar