Başkan Turgut: Herkes görevine devam edecek

Silifke Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Mustafa Turgut, göreve başlamasının ardından yeni yasayla kapanan belde belediyeleri ziyarete devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Turgut: Herkes görevine devam edecek

Silifke Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Mustafa Turgut, göreve başlamasının ardından yeni yasayla kapanan belde belediyeleri ziyarete devam ediyor. Taşucu, Akdere ve Yeşilovacık belediyelerini ziyaret eden Başkan Turgut’u belde halkı ve belediyede çalışanlar kurbanlar keserek alkışlarla karşıladı. Başkan Turgut, "Silifke ve belde belediyelerimizde çalışan tüm personelimiz aynı görevlerine devam edecek" dedi.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar, Belediye Meclis Üyeleri Kerim Karakaya ve Nail Trak, Belediye Yazı İşleri Müdürü Cemil Doğan, Mali İşler Müdürü Abdurrahman Üner, Zabıta Müdürü Mehmet Taşer ve İmar Müdürü Atilla Yılmaz’la önce Taşucu belediyesine geçen Başkan Mustafa Turgut, burada belediye tarafından yürütülen çalışmalar ve ortaya çıkan bazı sorunlar hakkında Taşucu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçak’tan bilgi aldı. Daha sonra Akdere ve Yeşilovacık beldelerine geçen Silifke Belediye Başkanı Turgut burada da belde halkı ve belediye çalışanları ile bir araya geldi. Halka hizmetin kesintisiz devam etmesi için tüm belediye çalışanlarına talimatlar veren Başkan Turgut, personeli de hizmetlerin yürütülmesinde daha itinalı davranmaları konusunda uyardı.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Silifke’ye bağlı tüm belde belediyelerinin kapanmasıyla birlikte belediye çalışanlarının karşılaştığı en büyük sorunların başında gelen yeni çalışma alanları ve hangi belediyelerde görev yapacakları hakkındaki sorulara bir açıklık getiren Başkan Turgut yaptığı açıklamada, “Yeni çıkan yasa gereği belde belediyelerimizde yürütlen tüm hizmetler Silifke Belediyesi’ne devredilmiştir. Yeni yasa gereği bazı hizmetlerin yürütülmesi Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Silifke Belediyemiz tarafından ortaklaşa yapılacaktır. 6360 sayılı kanuna istinaden Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız protokol gereğince Silifke Belediyesine, MESKİ’ye ve Büyükşehir Belediyesine devir olacak personeller devir işlemi bitinceye kadar eski görevlerine devam edeceklerdir. Yani Silifke merkez ve beldelerimizde belediyeler olarak görev ve sorumluluklarımız aynen devam edecektir. Hizmetler konusunda da halkımızdan biraz sabırlı olmalarını istiyorum. Silifke ve belde belediyelerimizde çalışan tüm personelimiz de aynı görevlerine devam etsinler” diyerek açıklamalarda bulundu. CİHAN

Yorumlar