Başkan Taşçı: Haksız yere kimsenin ekmeği ile oynamayacağız

Samsun'un Atakum ilçesinde Haziran ayı meclis ilk toplantısında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Biz, haksız yere işten çıkarma yapmayız. Evet, Atakum Belediyesi köy bakkalı gibi yönetilmiştir....

Google Haberlere Abone ol
Başkan Taşçı: Haksız yere kimsenin ekmeği ile oynamayacağız

Samsun'un Atakum ilçesinde Haziran ayı meclis ilk toplantısında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Biz, haksız yere işten çıkarma yapmayız. Evet, Atakum Belediyesi köy bakkalı gibi yönetilmiştir. Evet, belediyenin beklediğimizin çok üzerinde borcu vardır." dedi.

CHP meclis üyelerinin, belediyenin borç miktarının Başkan Taşçı'nın beyanlarındaki kadar olmadığı yönündeki itirazlarına, haksız yere işten işçi çıkarılması gibi çeşitli sorularına cevap veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Biz, karşımızdaki insana siyasi değil, ekmek davası gözetiyor mu, gözetmiyor mu diye bakıyoruz. Asgari ücrete veya biraz üzerine çalışan, işini düzgün ve dürüstçe yapan, evine, çoluğuna, çocuğuna ekmek götürme derdi olanla bizim bir alıp veremediğimiz olamaz. Olaya siyasi baksak belediyenin yarısını işten çıkarmamız gerekirdi. Bugüne kadar, kendini belediyenin üstünde gören, verdiğimiz görevi yerine getirmeyen üç-beş kişinin haricinde kimseyi işten çıkarmadık." diye konuştu.

Borç meselesini ise geçmiş dönemde yapıldığı gibi pankartlarla, afişlerle halka ilan etmeyi kendisine yakıştıramadığını da sözlerine ekleyen Başkan Taşçı, "Şu an komisyonlarımız çalışma halindedir. Her faturayı en ince detayına kadar araştırıyorlar. Bugüne kadar elde ettiğimiz sonuçlar hiç iyi değildir. Yaklaşık 60 milyona yakın bir borç ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. En basit örneği Atakum İmar İnşaat Şirketi'dir. Şirket batırılmış. İşçileri başka şirkete geçirmek zorunda kalmışlar. Bu nedenle her ay kasamızda kalması gereken yaklaşık 20 bin lira başkasının cebine gidiyor. Araç kiralaması yapılmış. Şimdi biz de yapıyoruz. Aradaki farka bakıyoruz. Bizim ödediğimizin iki misli kiralama bedeli ödenmiş. Halkın ödediği altyapı bedellerinde de ciddi manada dengesizlikler var. Belediyede araç amirliği yok, ayniyat amirliği yok, nereye elinizi atsanız, elinizde kalıyor. Bunun gibi daha nice örnekler vardır. Bütün bunlar ışığında da evet belediye köy bakkalı zihniyeti ile yönetilmiş diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Seçimler öncesi meydanlarda, halk gezilerinde, televizyon programlarında söylediği gibi, farklı olmaya çalıştıklarını da söyleyen Başkan Taşçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Atakum halkına yararlı hizmetler yapma noktasında faydalı olamayacaksam, geçmiş dönemdeki insanlar gibi çalışacaksam, yanlışa düşeceksem, birilerine haksız menfaat sağlayacaksam Allah bana bu görevi nasip etmesin diye dua etmiştim. Biz, bu salih niyetlerle hareket ediyoruz. Atakum halkına yararlı, ciddi hizmetler yapma konusunda çalışıyoruz. O'nun, Karadeniz'in en güzel ilçesi olması yolunda emin adımlarla ilerlemeye, çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuda siz değerli meclis üyelerimizin de büyük katkısı olacaktır." CİHAN

Yorumlar