Başkan Taşçı: Engellilere yönelik çözüm odaklı çalışmalar yapacağız"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede yaşayan engellilerin sorunlarını çözecek çalışmalar yapacaklarını belirtti. 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Atakum Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Taşçı: Engellilere yönelik çözüm odaklı çalışmalar yapacağız"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede yaşayan engellilerin sorunlarını çözecek çalışmalar yapacaklarını belirtti.

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Engelli olmak dünyanın sonu, okumaya, öğrenmeye,sosyal hayata katılmaya mani değildir. O nedenle, Atakum Belediyesi olarak bu durumdaki vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi için büyük bir gayret içerisindeyiz. Engelli ürün satış noktaları, engelsiz evler, yollar oluşturarak çözüm odaklı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Başkan Taşçı ayrıca, "Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Engellilerin desteklenerek, iş ve sosyal hayata atılmalarına yardımcı olunduğu halde neleri başarabileceklerini görüyoruz ve şahit oluyoruz.Bu örnekleri çoğaltmak için, nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli kardeşlerimizin, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, halkın engellilik konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalara Atakum Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar