Başkan Sözlü: Ziyaret dönemi bitti, artık şantiyelerdeyim

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, seçildiğinden buyana ziyaretçi akınına uğradığını belirterek, “Artık ziyaret dönemi bitti. Önümüzdeki haftadan itibaren sahaya çıkıyorum.” dedi. Akdeniz Tv’de ‘Sürmanşet’...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözlü: Ziyaret dönemi bitti, artık şantiyelerdeyim

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, seçildiğinden buyana ziyaretçi akınına uğradığını belirterek, “Artık ziyaret dönemi bitti. Önümüzdeki haftadan itibaren sahaya çıkıyorum.” dedi.

Akdeniz Tv’de ‘Sürmanşet’ programında Yüksel Evsen’in sorularını cevaplayan Hüseyin Sözlü, “Ayda 12 bin ziyaretçiniz olmuş. Bu iki ayda 24 bin ziyaretçi demek. Bu koşullarda hizmete nasıl zaman ayıracaksınız?” sorununa şu yanıtı verdi: “Seçimden yeni çıktık. 400 binin üzerinde oy aldık. Hemşehrilerime teşekkür ediyorum, samimiyetlerini biliyorum. Bu belki biraz da benim tarzımla alakalı ama diğer belediyelerde de aynı durum var. Önümüzdeki haftadan itibaren sahalardayım, sahaya çıktığımda ağırladığımdan daha fazla insanla karşılaşacağım, tokalaşacağım. Hem şantiyede hem sokakta olacağım. Ulaşmakta zorluk çeken hemşehrilerimiz varsa bu zamanla ilgili bir şeydir. Tebrik etmek istiyorlar. Bunu zaten seçimde gösterdiler. Oy vermeyenler için de aynı düşünceleri paylaşıyorum. Ben Adana’nın belediye başkanıyım. Adana’yı kaynaştırma çabasındayım. Ama kurucu bir belediye başkanının daha çok şantiyede, daha çok sokaklarda olması lazım. Önümüzdeki haftadan itibaren hemşehrilerimizin beni seçerken bekledikleri hizmetleri hayata geçirmek istiyorum. Yeni yapılanma döneminde daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Adana’yı Türkiye’nin en verimli ve disiplinli belediyesi yapacağız.”

Göreve başladığında ilk icraatı olan su fiyatlarındaki indirimi ile ilgili soruyu yanıtlayan Hüseyin Sözlü, işyerleri için ikinci indirim müjdesini verdi. Su fiyatlarının konutlarda yüzde 10, işyerlerinde de yüzde 20 indirildiğini hatırlatan ve bu konuda Belediye Meclis Üyelerine teşekkür eden Hüseyin Sözlü, “Ayrıca bütün ilçelerin elektrik ve su yatırımı borçlarını üstlendik. Hemşehrilerimize suda indirim yapacağımızı söyledik ve sözümüzde durduk. Sosyal belediyecilik açısından, sözünü yerine getiren belediye başkanı olarak bunu yaptık. Belediye Meclis Üyelerimize de teşekkür ediyorum. Özellikle ticari faaliyette bulunanları cesaretlendirmek için yaptık. Daha sonra işyerlerinde yüzde 10 daha indirim yapacağız.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren programda Hüseyin Sözlü, Adana’yı ilgilendiren diğer konularda da önemli açıklamalar yaptı. CİHAN

Yorumlar