Başkan Sözlü: Sorunların çözümünü birlikte bulacağız

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, dolmuşçu kooperatiflerinin yöneticileri ve dolmuşçu esnafından oluşan yaklaşık 500 kişilik grup, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Adana Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözlü: Sorunların çözümünü birlikte bulacağız

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, dolmuşçu kooperatiflerinin yöneticileri ve dolmuşçu esnafından oluşan yaklaşık 500 kişilik grup, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Hüseyin Sözlü’ye hayırlı olsun demeye geldiklerini belirten Nihat Sözütek, “Allah yolunuzu açık etsin. Yıllardır Ceyhan’dan da tanıyorum kendisini. Kendisine inanıyoruz, güveniyoruz. Öncelikle vatandaşımızın, ardından esnafın meselelerini çözeceğine inanıyorum.” dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü de belediyenin ulaşım konusunda koordinatörlük görevi bulunduğunu kaydetti. Sözlü şöyle devam etti: “Beraber yaşadığımız şehirde bir ortak paydamız var. Sizler Adana’nın merkez ilçelerinden, çevre yerleşim birimlerinden, memleketimizin başka yerlerinden gelip burada kendine hayat kuran, gelecek hayalinde olan, çocuklarının istikbalini arayan, rızık mücadelesi veriyorsunuz. Belediyemiz de bazı yerlerde sizin gibi ulaşım hizmeti veriyor. Ayrıca belediye, kendi yükümlülüklerinden doğan bir sonuç olarak koordinatördür. Hepsinden önemlisi hizmet alan hemşehrilerimiz var. Halkımızın ulaşım açısından memnuniyeti ve hizmeti verirken, rızık mücadelesi yaparken sizlerin memnuniyeti önemli. Bunun tam ortasında hizmet veren kurum olarak, her iki tarafın da memnun olması temel isteğimizdir.”

ULAŞIM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Ulaşım sorunlarıyla ilgili bir çalıştay düzenleneceğini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü şöyle konuştu: “Önümüzdeki dönemde şehirde hizmet alan, hizmet veren ve ulaşımda koordinatörlüğü üstlenenlerin bir araya geleceği, her taraf için ulaşımdaki olumsuzlukların irdeleneceği ve olumsuzlukların giderilmesi noktasında kafa yorulacak bir ulaşım çalıştayı yapılacak. Bu çalıştayda dolmuşçu esnafı da olacak. Hizmet veren sizler, hizmet koordinatörü olan bizler ve halkın temsilcileri orada olacak. Biz seçim çalışmalarımız sırasında Adanalı hemşehrilerimize bir soru sorduk. ‘Kendi şehrini yönetmeye var mısın?’ diye. Katılımcı belediyeciliğin gereği olarak ve yükü paylaşmak adına, sözümüzü yerine getirmek için halkımızın, sizlerin görüşlerini alacağız.”

HALKLA BİRLİKTE HALK İÇİN

Adana’da kutuplaşmaya izin vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Adana’yı kutuplaştırarak, kendi kutbunu güçlü hale getirip, karşı tarafı düşman ilan eden bir üsluptan arındıracağız. Adana’yı insanların kaynaştığı, hoşgörü ortamının kabul gördüğü, siyasi görüşler farklı da olsa demokrasi kültürünün yerleştiği, insanların birbirine tahammül gösterdiği , sevginin saygının üst seviyede olduğu bir şehir yapmak istiyoruz. Etnik, inanç, kültür temelli ayrımcılığı hiç bir zaman benimsemedim. Adana’da ayrıştırma siyasetine kendisini endeksleyenler, varlığını, geçimini, menfaatini orada görenler varsa inşallah önümüzdeki 5 yıl onların hayallerinin boşa çıktığı bir dönem olacak. Bunları yaparken hepinizin desteğine seçimden önce olduğundan daha fazla ihtiyacım var. Bu desteği sizden istiyorum arkadaşlar. İddialı bir adamım ve Adana tarihinin kaydettiği en başarılı belediye başkanı olmaya niyetliyim. İnşallah bu 5 yılda rüştümüzü ispatladığımız bir dönem olacak.” CİHAN

Yorumlar