Başkan Sözlü: İlk 500’e giren Adanalı firma sayısını artırmalıyız

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın sanayi üretimini önce ikiye katlayıp, ardından da Türkiye’nin lideri olmasını sağlamak için “Tek ses tek yürek” sloganıyla çalışmaya devam edeceklerini söyledi. İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözlü: İlk 500’e giren Adanalı firma sayısını artırmalıyız

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın sanayi üretimini önce ikiye katlayıp, ardından da Türkiye’nin lideri olmasını sağlamak için “Tek ses tek yürek” sloganıyla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu’ sıralamasında, Adana’dan bu yıl 13 firmanın yer almasıyla ilgili görüş belirten Sözlü, bu sayının artırılması gerektiğini belirtti.

Başkan Sözlü, Adana’nın mevcut sanayi kapasitesini küçümsemenin mümkün olmadığını kaydederek, “Ancak geçmiş yıllarda sanayide ve tarımda Türkiye’nin lokomotifi olmuş bir şehirdir burası. 80’li yıllardan itibaren sanayide ve tarımda kan kaybetmeye başlayan şehrimiz şu anda istediğimiz ve hak ettiğimiz seviyenin altında kalmıştır. Bugün sanayi kültürüne sahip işadamlarımız, insan kaynağımız var. Dünyanın en verimli 3 ovasından birine sahibiz. Bir yanımızda dağlarımız, bir yanımızda Akdeniz’in en bakir kıyıları mevcut. Organize Sanayi Bölgemiz, limanlarımız, otoyolumuz, havalimanımız ve demir yolumuz var. Adana’nın Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 13 firmayla yer alması elbette söz konusu firmalar ve Adana adına gurur verici fakat bu denli güçlü potansiyeli olan, zenginlik, sanayi ve ticaret açısından müthiş bir geçmişe sahip Adana’nın çok daha fazla firmayla ilk 500 içinde yer alması gerek.” dedi.

İlk 500 sanayi kuruluşu arasına giren Adana firmalarının sahiplerini, yöneticilerini ve çalışanlarını kutlayan Hüseyin Sözlü, “Önümüzdeki dönemde Adana’da sanayi üretimini artırmak için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşenden çok daha fazlasını yapmaya kararlıyız. Sanayi sitelerini bir araya getirip modernize etmek, yatırımcı için Adana’yı daha cazip bir şehir haline getirmek, mevcut yatırımcıların işini kolaylaştırıp daha çok üretmelerini sağlamak adına, kent dinamikleriyle işbirliği içinde çalışacağız. Türkiye’nin ilk 500 sanayi firması sıralamasında kentimizden daha fazla sayıda firma olmalı. Adana’yı zenginleştirmek, bolluk, bereket şehri haline getirmek ve daha yaşanabilir, çağdaş, insanlarının mutlu olduğu bir kent haline getirmek için sanayi üretimini artırmak zorundayız. Şehirlerin kaderini ekonomik vizyonları ve güçleri belirlemektedir. Adana’yı bir dünya kenti haline getirmek için, başta Valimiz olmak üzere, milletvekillerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle, hemşehrilerimizle, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışıp, söyleyecek sözü, ortaya koyacak fikri olanı dinleyerek, bilimin ışığında belediyecilik yapacağız.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar