Başkan Sözlü: Gerçekler çarpıtılıyor zalimliği Ermeniler yaptı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği’nin Regaip Kandili ve üç ayların başlangıcı nedeniyle düzenlediği mevlit törenine katıldı. 24 Nisan’da, dünyanın her yanındaki Ermeni diasporasının...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözlü: Gerçekler çarpıtılıyor zalimliği Ermeniler yaptı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği’nin Regaip Kandili ve üç ayların başlangıcı nedeniyle düzenlediği mevlit törenine katıldı.

24 Nisan’da, dünyanın her yanındaki Ermeni diasporasının çabasıyla Türk milletinin sürekli mesnetsiz suçlamalara maruz kaldığını belirten Hüseyin Sözlü, “Tarihte yaşananlarla ilgili doğruları iyi anlatamıyoruz. Neredeyse onların tezlerini savunur duruma geldik. Geçmişte ölen herkes için taziyede bulunulabilir fakat o taziye dillendirilirken Müslüman Türk milletinin kayıpları ortaya konulmalı, çektiğimiz çileler, ezalar dile getirilmeliydi.” dedi.

Kendisinin de bu coğrafyanın insanı olduğunu belirten Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “1915 yılına gelene kadar bu millet neler yaşadı. Benim babaannemin babası, Abdioğlu civarında hayvanları salla nehirden geçirip yaylaya doğru yürüyüş başlatacakken katlediliyor. Arkadan gelenler görüyor ki; rahmetlinin kafası gövdesinden ayrılmış. O dönem Ermeni çetecilerin yaptıkları bunlar. Ermeni mezalimine uğramış bir ailenin torunuyum ben. Biz yine de sokağa çıkıp Ermeni düşmanlığı yapmadık. Yapılanlara rağmen onları katletmeyip, 1915’te tehlikeli bölgenin dışına çıkardık. Bunu katliam, soykırım olarak adlandırıp, milletimizi zan altında bırakmak haksızlıktır.”

Suçlamalarla ilgili savunma yaparken, bunu milletimize layık, hakkaniyetli bir şekilde gerçekleştirmek gerektiğini anlatan Hüseyin Sözlü sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların bugün kayıp Ermeni olarak adlandırdıkları kitle kayıp değil. Onlar, Türkiye’de kalmış, entegre olmuş Ermenilerdir. Aramızda yaşıyorlar, Müslümanlaşmış, Türkleşmişlerdir. Bunu tarihçi, Kayseri Milletvekilimiz Türk Tarih Kurumu’nun eski başkanı Yusuf Halaçoğlu defalarca ifade etti. Eski adı Kilikya olan Adana’dayız ve bu bölgede de Ermeniler yaşamış. Bu bölgede de söylediklerine mesnet olacak örnekler var. Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Erzurum’da her yerde var. Bunları bizim bildiğimiz gibi kendileri de biliyor aslında ama haçlının Türk’e düşmanlığı devam ediyor. Şehit yakını olmak elbette büyük bir şeref, büyük bir payedir. Ondan dolayı bahtiyarlığın farkında olmak gerekir. Allah kabul etsin bugünkü dualarımızı.”

Başkan Hüseyin’in Sözlü’nün konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim ve mevlit okundu. Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt da Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının kendilerini sevindirdiğini ve böylesine önemli bir günde aralarında olmasından dolayı çok mutlu olduklarını açıkladı. CİHAN

Yorumlar