Başkan Sözlü, balkondan birlik beraberlik mesajları verip 'Andımız'ı okuttu

30 Mart seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü, 10 günlük bir gecikmenin ardından görevi Aytaç Durak’tan teslim aldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözlü, balkondan birlik beraberlik mesajları verip 'Andımız'ı okuttu

30 Mart seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü, 10 günlük bir gecikmenin ardından görevi Aytaç Durak’tan teslim aldı. Devir teslim nedeniyle Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Havai fişeklerin atıldığı törende bir balkon konuşması yapan Sözlü, birlik ve beraberlik mesajları vererek katılanlara ‘Andımız’ı okuttu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ama AK Parti’nin itirazları nedeniyle 10 gündür mazbatasını alamayan MHP’li Hüseyin Sözlü, bugün sabah saatlerinde mazbatasını aldıktan sonra akşam saatlerinde de görevi önceki belediye başkanı Aytaç Durak’tan teslim aldı. Tören nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi gelin gibi süslenirken, havai fişek gösterisi yapıldı. Devir teslim nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin balkonundan vatandaşlara seslenen Hüseyin Sözlü, birlik beraberlik mesajları verdi. Sadece kendisini seçen yüzde 34’ün değil, diğer yüzde 66’nın da belediye başkanı olacağını vurgulayan Sözlü, ilçe belediye başkanlarıyla da uyumlu çalışacaklarını anlattı.

Amacının partileştirmek değil, Adanalılaştırmak olduğunun altını çizen Sözlü, merkezi hükümetin Adana’da hayata geçirmek istedikleri yatırımlar için yol açmaya hazır olduğunu söyledi. Sanayicileri Adana’ya yatırım yapmaya davet eden Sözlü, hür türlü kolaylığı sağlayacaklarını anlattı. Konuşmasında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a da mesajlar veren Sözlü, “20 aydır her türlü zorluk çıkartıldı. Ama devlette küsmek olmaz, bugünden itibaren başta sayın valimiz olmak üzere tüm yönetici kadrolarımızla birlikte ve merkezi iktidarın da Adana’da yapacağı hizmetlerin önünü açmak için, Adanamız için, Adanalılarımız için beyaz bir sayfa açıyorum.” ifadelerini kullandı.

Katılımcı, şeffaf, hesap verebilir ve ulaşılabilir, problemlere duyarlı, çözüm bekleyen konularda Adanalıların yanında, sevgi ve saygıyı esas alan, herkese kucaklayan, ötekileştiren değil birleştiren, ayrıştıran değil kaynaştıran bir Adana, hak sahiplerin koruyan ve onların hakkını gözeten bir yönetim anlayışı ile Bismillahirrahmanirrahim dediklerini dile getiren Hüseyin Sözlü, “Vatanımıza, milletimize, doğduğumuz topraklara ve insanımıza olan sevgimiz, hizmetimiz için en büyük güç kaynağımız, inancımızın temeli olacaktır. Adana’yı ayağa kaldırmak için gönlünüzün sıcaklığına ihtiyacımız olduğunu, sizlerin desteğinize her zamankinden daha fazla muhtacız.” diye konuştu.

Merkezi hükümetin Adana’da seçilmiş belediye başkanı olan Aytaç Durak’ı son 5 yıldır görevden alarak milli irade hırsızlığı yaptığının da altını çizen Sözlü, desteklerinden ötürü hem Durak’a, hem de Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği yapan Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.

Törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yorumlar