Başkan Sözlü: Araç ve personel sayısı azaltacağım

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni dönemde araç ve personel sayısını azaltacağını ifade etti. Sözlü, “40 günü aşan bir süredir belediyeyi rehabilete etmek ve verimli kılmak için emek sarf ediyorum.” dedi. Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözlü: Araç ve personel sayısı azaltacağım

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni dönemde araç ve personel sayısını azaltacağını ifade etti. Sözlü, “40 günü aşan bir süredir belediyeyi rehabilete etmek ve verimli kılmak için emek sarf ediyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Hüseyin Sözlü’nün yönetiminde gerçekleşti. Meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarındaki eleştirilerini cevaplayan Sözlü, popülist bir yaklaşımla siyasette beraber koşturduğu insanların istihdamıyla meşgul olmadığını kaydetti. Belediyeciliği yeniden meclis üyeleriyle paylaşmak istediğine işaret eden Sözlü, ilçe belediyelerine her türlü desteği vereceğini bildirdi. Sözlü, “Güç halkın, kamunun gücüdür. Siyasi, demokratik kültürle seçildik. Herkesin belediye başkanıyız. Halkımız herkesle çalışma görevi verdi. Bunu birlikte bir yere getireceğiz. Mucize Cenab-ı Allah’a mahsustur. Akıl, vicdan ve ahlak ölçüsünde kamu kaynaklarını verimli kullanacağız. Az olanı çoğaltmanın mücadelesini vereceğiz.” diye konuştu.

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya ise önlerinde çok uzun bir yolun bulunduğunu dile getirdi. Adana’da geçmişe dair kötü izlerin silinmesi gerektiğinin altını çizen Çetinkaya, şöyle devam etti: “Vali, belediye başkanı, bürokrat, yönetici kavgalarının geride kaldığını memnuniyetle izliyoruz. Çarpık kentleşmenin çirkin örneklerinin sergilendiği, ekonomisi çevre illerin çok gerisinde kalmış, ihracatı ve istihdamı yetersiz, en işlek caddelerinde siftah yapmadan dükkan kepenkleri bir bir indirilmiş bir Adana ile karşı karşıyayız. Kenti Çin Seddi gibi ikiye bölen bir hafif raylı sisteme ve tıkanmış trafiğe, yine tıkanma noktasına gelmiş bir inşaat sektörüne sahip Adana’da hepimize çok önemli görevler düşüyor. Tablo bu kadar ortadayken, özellikle toplumsal olaylarda akıl almaz durumlar yaşanırken sorumluluktan kaçmamız düşünülemez. Belediyeler sadece rutin belediyecilik hizmetleriyle değil sosyal sorumlulukları gereği kentin ekonomik, siyasal ve toplumsal olaylarına karşı da tedbir almak durumundadır. Bu bilinçle hareket etmek bizim için bir zorunluluktur.”

Konuşmalardan sonra, gündem maddeleri görüşüldü. CİHAN

Yorumlar