Başkan Sözen: Suların bulanık akması aşırı yağışlardan kaynaklanıyor

Antalya Manavgat Belediye Başkanı ve CHP belediye başkanı adayı Şükrü Sözen, çeşmelerden çamurlu su akmasının yağmurun aşırı bastırmasına bağlı bir sorun olduğunu, sorunun da giderildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözen: Suların bulanık akması aşırı yağışlardan kaynaklanıyor

Antalya Manavgat Belediye Başkanı ve CHP belediye başkanı adayı Şükrü Sözen, çeşmelerden çamurlu su akmasının yağmurun aşırı bastırmasına bağlı bir sorun olduğunu, sorunun da giderildiğini söyledi.

Başkan Sözen, böyle bir sorunun abartılarak siyasi malzeme yapılmasına karşı olduklarını 30 Mart mahalli seçimleri süresince siyaset yapmada düşürülmemesi tavsiyesinde bulundu.

    Sözen, eşi Hatice Sözen, İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, CHP Manavgat Seçim Koordinasyonu Başkanı Asım Bozkurt ve partililer Çayyazı, Dikmen ve Bucakşeyler köyünde seçim çalışması yaptı.

Köylülere seslenen Sözen, seçim tarihine kadar ilkeli siyaset yapmadan taviz vermeyeceklerini kaydetti. Su taşkını olmadan önce Manavgat'ın içme suyunda bir sorunun yaşanmadığını belirten Sözen, çeşmelerden çamurlu su akmasıyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Geçmiş dönemde yapılan, ırmağa çok yakın olan ve seviyesi biraz da yukarı olan 3 tane keson kuyumuz var. Halkımız su sıkıntısı çekmesin diye kullandığımız kuyulardır bunlar. Taşkın olmadığı zaman sorun yaşanmıyordu. Yağmurun aşırı bastırması, ırmağın taşıp bulanmasıyla eski keson kuyuların bulanık su vermesinden sorun kaynaklandı. Anında pompaları durdurduk. Yeni modern pompalarımız da zaten her zaman devrededir. Boşalttık temizledik ve yeni pompalarımızla su basıyoruz. Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir sorundur."

    Siyasi rakiplerinin bunu seçim malzemesi olarak kullanmasına üzüldüklerini belirten Sözen, böyle bir siyaset anlayışını tasvip etmedikleri ve etik bulmadıklarını kaydetti.
    
    Rakiplerinin AB İçme Suyu Projesi'nin bizim bakanlığımız yaptığı sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Sözen, "Birbirimizi karalayarak topluma yanlış mesajlar vererek siyaset yapılmaz. Bu vatandaşa hakarettir. O projeyle her zaman övünüyorum. Ekibime emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ölçekte yarın devasa bir aile olacağımız, acımızı, tatlımızı beraber paylaşacağımız büyük Manavgat’ta hizmet talep etmek cesaret işidir. Ama ayağınızın da yere basması gerekir. Kişilerin kendilerini sorgulaması lazım. 2009'da çok seviyeli bir seçim geçirmiştik. Yine aynısının olmasını istiyorum. İnsanlar köylere gitsin üşenmesin, beldelere mahallelere gitsin gezsin. Oturdukları yerden mesajlardan, basını kullanarak işin kolayına kaçmasın. Benim kadar cesaretleri varsa Manavgat’ı karış karış gezsinler." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar