Başkan Sözen: Su sporları gelirleri yerinde kalmalı

Su sporlarının tüm altyapı hizmetlerini belediyeler hazırlıyor, gelirini ise büyükşehir alıyor. Büyükşehir Yasası'ndaki yetki karmaşası belediyeleri Antalya Büyükşehir Belediyesi ile karlı karşıya getiriyor. Turizm şehrinde tüm su...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözen: Su sporları gelirleri yerinde kalmalı

Su sporlarının tüm altyapı hizmetlerini belediyeler hazırlıyor, gelirini ise büyükşehir alıyor. Büyükşehir Yasası'ndaki yetki karmaşası belediyeleri Antalya Büyükşehir Belediyesi ile karlı karşıya getiriyor. Turizm şehrinde tüm su sporlarının alt ve üstyapı çalışmalarını Manavgat Belediyesi karşılamasına karşı, su sporlarından elde edilen tüm gelir Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılıyor.

Manavgat'ın yıllık su sporlarından 3 milyon lira geliri olduğu belirtiliyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, su sporları gelirinin yerinde kalması taraftarı olduklarını söyledi. 30 Mart mahalli seçimler öncesi Büyükşehir Yasası ile ilgili bir yıllık ön hazırlık çalışması yaptıklarını belirten Sözen, Antalya'nın 19 ilçesi içerisinde yasaya tüm kurulları ile hayata geçirecek tek belediye olduklarını kaydetti.

Büyükşehir Yasası'nın tüm üniteleriyle hayata geçmesi için 2 yıllık bir süreye ihtiyacın olduğunu belirten Sözen, bu süre içinde ilçe belediyelerin, vatandaşların hizmet almada mağdur olmaması için büyükşehir belediyesi ile karşılıklı güven çerçevesinde çalışması gerektiğini ifade etti.

Bu bağlamda Manavgat'ta Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet verdiği alanlara yardımcı olduklarını anlatan Sözen, "Manavgat'ta su sporlarından elde edilen gelirin ilçemizde kalmasını istiyoruz. Çünkü bu hak Manavgat'ın. Şu anda su sporları gelirini Antalya Büyükşehir alıyor. Su sporları gelir devrinin Manavgat'a yapılmasını istiyoruz. Bu hak Manavgat'ın hakkı." dedi.

Bazı konularda büyükşehire geçen yetkilerin aslı mercilerine verilmesi gerektiğini belirten Sözen, 5 yıldır düzenli bir sivrisinekle mücadele çalışmaları olmasına karşı, ilaçlama yetkisinin Antalya Büyükşehir'e geçmesiyle ilaçlama ihalesi yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi.

Larva döneminde ilaçlamanın önemli olduğunu belirten Sözen, ilaçlama zamanında yapılmazsa yıl içinde ne kadar ilaçlama yapılırsa yapılsın sonuca ulaşılamayacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar