Başkan Sözen: Sandıktan çıkan sonuca herkes saygı göstermeli

CHP'li Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 30 Mart mahalli seçim sonuçlarına tahammül göstermeyen rakip adayların açıklamalarını üzüntü verici bulduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözen: Sandıktan çıkan sonuca herkes saygı göstermeli

CHP'li Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 30 Mart mahalli seçim sonuçlarına tahammül göstermeyen rakip adayların açıklamalarını üzüntü verici bulduğunu söyledi. Başkan Sözen, Manavgat Belediyesi önünde yapılan toplu dua sonrası ikinci defa makamına oturdu.

Mazbatasını aldıktan sonra yaptığı ilk işi parti rozetini çıkarmak olduğunu belirten Sözen, seçimlerde kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür ederek, 5 yıl süresince hizmet vermede hiç bir zaman partili partisiz ayrımı yapmayacağını kaydetti. Sözen, makamında tebrikleri eşi Hatice Sözen'le birlikte yaptı.

İktidar partisi belediye başkanı adayının, 'Biz seçim sürecinde pazarlık yapmadık' diyerek açıklama yapmasını kınadıklarını belirten Sözen, bu tür sözlerin sandıktan çıkan milli iradeye saygısızlık ve seçim sonuçlarına tahammül edememe olduğunu söyledi. Seçimlerin yegane galibinin halk olduğunu vurgulayan Sözen, 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 mahalli seçimlerinde halkın kendisine yüksek oranda oy vererek Manavgat Belediyesi'ni yönetmeye layık bulduğu için canı gönülden teşekkürü bir borç bildiğini ifade etti.

Yorucu bir seçim çalışması sürdürdüklerini belirten Sözen, seçim süresince rakipleri tarafından geçmiş dönemdeki yargı süreci ile 'Yeniden tutuklanarak cezaevine konacak' diye kara propaganda yaptıklarını, halkın bu tür çirkin siyasi söylemlere itibar etmediğini 30 Mart'ta kendisine sandıkta ikinci defa yetki verdiğini kaydetti.

"SANDIKTAN ÇIKAN SONUCA HERKES SAYGI GÖSTERMELİ"

Seçim sonuçlarını içlerine sindiremeyenlerin, seçim sonrası 'Şükrü Sözen Manavgat'ı yönetemez, AK Parti'ye geçecek' diye kara propaganda yaptıklarına dikkat çeken Sözen, bu tür sözlere Manavgatlıların, itibar etmediği için sandıkta kendisine oy verdiğini söyledi. Sözen, "Maalesef seçim sonrası rakip adaylar, sandıktan çıkan sonuca tahammül göstermedi. Halkın sandıkta verdiği yetkiyi kanullenmek istemedi. Demokrasiye inanan herkes sandıktan çıkan sonuca saygı duymalı. Halkımız bize teveccüh gösterdi, 2 dönemdir seçti. Biz pazarlık etmedik gibi sözler milli iradeye saygısızlıktır. Seçim sonuçlarına tahammül göstermemedir." diye konuştu.

MHP'nin belediye başkan adayının kendi internet sitesinde seçim sonuçlarıyla ilgili 'Manavgat 25 yılını kaybetti' sözlerini de kınadıklarını belirten Sözen, bu tür bir seçim sonucu açıklamasının da sandıkta çıkan sonuca saygı göstermeme olduğunu söyledi.

Rakip adayın, bu sözlerini internet sitesinden kaldırmasını istediklerinde, tehdit edildiklerini ifade eden Sözen, "CHP'li bir arkadaşım burnu kanasın sorumlusu bu arkadaş olacaktır. Önünüzdeki 25 yılda Manavgat kaybetmiştir sözü ne demektir. Sen müneccim misin? Seçim süresince Şükrü Sözen tutuklanacak diye kara propaganda yaptınız. Şimdi de bir yıl içinde Manavgat Belediyesi'nde bir değişiklik olabilir diye açıklama yapıyorsunuz. Bu, sandıktan çıkan sonuca saygısızlık değilmi. Herkes sandıktan çıkan sonuca tahammül göstermek zorundadır. Bu sözleri tarih kaydediyor. " ifadesini kullandı.





CİHAN

Yorumlar