Başkan Sözen: Manavgat zeytininin dünya markası olmasına destek vereceğiz

Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, bölge tarımının yükselen yıldızı zeytinciliği yaygınlaştırmada ve pazarlamasında destek olacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözen: Manavgat zeytininin dünya markası olmasına destek vereceğiz

Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, bölge tarımının yükselen yıldızı zeytinciliği yaygınlaştırmada ve pazarlamasında destek olacaklarını söyledi. Sözen, seçim çalışmaları kapsamında CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, CHP Manavgat Seçim Koordinasyon Sorumlusu Asım Bozkurt ve diğer partililerle Hocalar köyünü ziyaret etti.

Burada Hocalar Köyü Muhtarı Hüseyin Yanar tarafından zeytincilik hakkında bilgi verilen Başkan Sözen, konuşmasında Manavgat'ta zeytinciliğin yaygınlaştırılması, pazarlanması ve marka değeri oluşturulmasına yönelik her türlü desteği vereceklerini söyledi. Turizmde 200 bin yatak kapasitesine sahip ilçenin tarımda da güçlü olduğunu, yıllık 100 bin ton zeytin üretiminin buna en güzel örneği teşkil ettiğini belirtti.

Köylülere Büyükşehir Kanunu hakkında da bilgi aktaran Şükrü Sözen, şunları kaydetti: "Birlik olup siyah inciyi pazarlayacağız. Hocalar köyümüzün sorunlarını biliyorum. Bu köyün 2B'den yaralı olduğunu da biliyorum. Kendi arazilerinizi zor koşullarda yeniden size sattıklarını biliyorum. Bu köyün yaralarını sarmak, bizim boynumuzun borcu. Bölgemizin 200 bin yatak kapasitesi var. Manavgat artık tek çatıdan yönetilecek. Muhtarımız doğru söylüyor, yarın tek el Manavgat olduğu zaman birlik olunur, merkez oluşturulur, kooperatif olunur. Bölgedeki otellerimize rica edilir, ‘Kendi bölgemizin ürününü elbirliğiyle değerlendirelim.’ dendiği zaman hiçbirinin hayır diyebileceğini sanmıyorum. Manavgat Belediye Başkanı olarak, bu konuda elimizden gelirse yapacağımın sözünü tüm halkıma veriyorum. İsteğimiz, zeytinimizi sadece bölgemiz ve Türkiye değil, tüm dünya tanısın."

Muhtar Yanar ise köylerinde yetişen zeytinin, yağ kalitesi bakımından Antalya bölgesinde tek olduğunu söyledi. Taşağıl, Çardak ve Hocalar köylerinde yetişen zeytinin aranan marka olduğunu, dünya pazarında yer alması için yerel yönetimlerden destek beklediklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar