Başkan Sözen: Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz

Antalya Manavgat Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda 10 bin karanfil dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözen: Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz

Antalya Manavgat Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda 10 bin karanfil dağıttı. Karanfil dağıtma etkinliğine Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile eşi Hatice Sözen'de katıldı. Dünyanın en aziz varlıklarının kadınlar olduğunu belirten Sözen, kadınların yılın bir gününde değil;365 günü anma töreni yapılsa bile yetersiz geleceğini söyledi.
Toplumu şekillendiren ana gücün kadınlar olduğunu belirten Sözen, kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydetti. Sözen, "Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz. Ülkemizde geçen yıl 214 kadının kadına şiddete bağlı hayatını kaybetmesi utanç verici. Kadına yönelik insanlık dışı cinayetleri lanetliyoruz. Kadına yönelik şiddetin önüne her birlikte geçmeliyiz. Bu çağda kadına yönelik şiddet ve şiddete bağlı ölümler utanç verici. Buda eğitim ve bilinçle olacaktır. " diye konuştu. CİHAN

Yorumlar