Başkan Sıdar: Öğrenciler bu milletin geleceği

Kırıkkale Memurlar Derneği Başkanı Ayhan Sıdar, öğrencilerin bu milletin geleceği olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sıdar: Öğrenciler bu milletin geleceği

Kırıkkale Memurlar Derneği Başkanı Ayhan Sıdar, öğrencilerin bu milletin geleceği olduğunu söyledi. Tabela dernekçiliği yapmadıklarını belirten Sıdar, faal bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Sıdar ve yönetimi ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. İşler Pastanesi’nde yapılan toplantıda Sıdar, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ayhan Sidar, Memurlar Derneği’ni halkın yakından bildiğini ve takip ettiğini belirterek, “Yurt içi ve yurt dışı büyük programlar yapıyoruz. Altyapısı sağlam bir derneğiz. Haftada 500 memur arkadaşımız bizleri ziyaret ederek fikir alış verişinde bulunuyoruz. Amacımız kamu kuruluşundaki memur arkadaşımızın halkına hesap verebilen temiz, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip birer memur olarak topluma hizmet etmelerini istiyoruz.” dedi.

Halkın güler yüzlü memur istediğini söyleyen Başkan Sidar, “Halk, vatanın ve milletin bir kuruşunu heba etmeyen memurlar isterler. Bizim de amacımız budur. 2007 yılından itibaren altyapısı kuvvetlidir. AB projeleri sayesinde arkadaşlarımız Avrupa’ya gitti. 81 ilde memur derneğimiz yapılandı. İç Anadolu Bölgesi olarak Anadolu Platformlar Derneği’ne üye olduk. Önümüzdeki günlerde bir dizi geziler düzenleyeceğiz.” diye konuştu.

"MEMUR ÇOCUKLARI MAĞDUR OLUR"

Dershanelerin kapatılması konusuna da değinen Sıdar, dershane ve etüt merkezleri kapatılınca memur çocuklarının mağdur olacağını söyledi. Dernek üyesi memurların çocuklarının kaliteli eğitim alması konusunun son derece önemli olduğunu belirten Sıdar, “Birçok memur üyemizin çocukları, dershanelerin de katkısıyla güzel liseleri ve üniversiteleri kazandılar. Şu anda da birçok üyemizin çocuğu dershaneye devam ediyor. Maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarımızın çocukları da Kırıkkale’de bulunan okuma salonları ve etüt merkezlerinde ücretsiz eğitim alıyor. Buralarda da dershanelerde olduğu gibi Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler gibi dersleri alarak güzel okulları kazanıyorlar.” şeklinde konuştu.

Üye memurların çocuklarından lise mezunu olup da dershaneye giderek üniversite sınavlarına hazırlananlar olduğunu aktaran Sıdar, “Bu çocuklar mezun durumunda olduklarından, lise bilgilerini hatırlamaları ve üniversite sınavlarına iyi hazırlanabilmeleri ancak dershaneler sayesinde olmaktadır. Bizler derneğimize üye olan veya olmayan memur çocuklarının dershaneye, okuma salonlarına ve etüt merkezlerine devam ederek eğitim alabilmelerini istiyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar