Başkan Şevket Can'dan kaçak inşaat uyarısı

Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kaçak inşaatlar konusunda vatandaşları uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Şevket Can'dan kaçak inşaat uyarısı

Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kaçak inşaatlar konusunda vatandaşları uyardı.

Şevken Can, büyük cezalarla karşılaşılmaması, daha da önemlisi can güvenliğini tehlikeye atmamak için kaçak yapılaşmadan uzak durulması yönünde çağrıda bulundu.

Son zamanlarda yapılan kontrollerde belediye sınırları içerisinde kaçak yapılaşmanın çoğaldığını belirten Başkan Can, “Projesiz ve kontrolsüz yapılan bu binalar olabilecek herhangi bir deprem sonucunda telafisi mümkün olmayan üzücü durumlara yol açacaktır.” dedi.

Vatandaşlardan inşaatlara başlamadan önce belediyeye başvurmaları ve gerekli izinlerin alınmasını isteyen Belediye Başkanı Can, bu durumun hem kendi menfaatlerine, hem de çevre düzeni ve düzenli yapılaşmanın gerekli olan bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Başkan Can yaptığı açıklamada, kaçak yapılaşmanın önlenmesini sağlamak üzere zabıta ve imar müdürlüğü bünyesinde ortak bir ekip oluşturulduğunu, ekiplerin mahalle mahalle, sokak sokak, gezerek kaçak binaları tespit ettiğini söyledi.

Kaçak ve çarpık yapılaşmanın kentin geleceğini tehdit edeceğini kaydeden Başkan Can, çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini aktardı. Kaçak inşaat yapmanın suç olduğunu vurgulayan Can, “Vatandaşlarımızdan ilerde problem yaşamamak için kaçak inşaat yapmamalarını ve yapanlara da göz yummamalarını istiyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar