Başkan Sekmen ve Korkut, muhtarlarla buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye İlçesinin 44 muhtarıyla toplantı yaptılar. Yakutiye İ İlçe merkezinde yer alan 8 ve 36 köy/mahalleler ve köy muhtarlarının katıldığı...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sekmen ve Korkut, muhtarlarla buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye İlçesinin 44 muhtarıyla toplantı yaptılar. Yakutiye İ İlçe merkezinde yer alan 8 ve 36 köy/mahalleler ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda belediye başkanlarının kısa açılış konuşmalarının ardından muhtarlar konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, büyükşehir ilçe belediyesi diye bir ayrım olmadığını, işlerin birlikte yürütüleceğinin altını çizdi.

Yakutiye İlçesini oluşturan mahallelerin muhtarları Yakutiye Belediye Meclisi salonunda hizmeti verecek olan Büyükşehir Belediyesi ve Yakutiye Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları, Genel Sekreter, ESKİ Genel Müdürü, daire başkanları, ilgili bürokratlar ve birim müdürleri ile bir araya geldiler. Toplantının açılışında konuşan Mehmet Sekmen, köyler ve köy/mahalleler ile ilgili yeni hizmetleri anlattı. Köy ve sonradan mahalle olan köy/mahallelerde tip projeler ile bir düzen getirileceğini aktarırken, değişim ile ilgili yeni külfetin vatandaşa yansımayacağını söyledi. Sekmen, "Belediye Başkanımız Ali Korkut, köyler için tip proje geliştirecek. Düzenli bir yapılaşmayı köylerde de arzu ediyoruz." dedi.

Mehmet Sekmen, muhtarlara köyler, köy/mahalleler ve merkez mahallelerin her türlü sorunlarını aktarmasını, belediye ve kamunun yapacağı her hizmetin ulaşması için ilgili kamu kuruluşlarıyla da koordine içinde olacaklarını söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle önceki dönemden daha çok hizmeti götüreceklerini ifade ederek "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen beyinde ifade ettiği gibi ayrı gayrı olmayacak. Biz geçmişte de böyle arzuluyorduk, biraz eksik kaldı. Onların destekleriyle daha çok hizmeti sizlere ulaştıracağız, daha fazla sorunu birlik içerisinde çözeceğiz" şeklinde konuştu.

44 mahalle muhtarı sorunlarını anlattılar. Muhtarların anlattığı sorunlarını ve taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Büyükşehir Genel Sekreteri Deniz Köken, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Suat Hayri Güneş, daire başkanları, ilgili birim müdürleri teker teker not altılar. Sorunların, eksiklerin ve muhtarların taleplerinin alındığı toplantı notları bir çerçeve içerisinde sıralamaya alınarak ilgili belediyeler, ilgili birimler ile diğer kamu kuruluşları ile işbirliği içerisinde sıralamayla gerçekleştirilecek.

CİHAN

Yorumlar