Başkan Palancıoğlu, miniklere belediye hizmetlerini anlattı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Mehmet Cemile Oğulcukluoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerine yerel yönetim dersi verdi. Meclis salonunda öğretmenleriyle birlikte gelen minik öğrencileri ağırlayan Başkan Palancıoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Palancıoğlu, miniklere belediye hizmetlerini anlattı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Mehmet Cemile Oğulcukluoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerine yerel yönetim dersi verdi.

Meclis salonunda öğretmenleriyle birlikte gelen minik öğrencileri ağırlayan Başkan Palancıoğlu, önce kendini tanıtarak sözlerine başladı. Öğrencilere yerel yönetim dersi kapsamında ülke ve şehir yönetiminden bahseden Başkan Palancıoğlu, Türkiye'nin kalkınması için yapılan çalışmaları Ankara'dan Başbakanlık ve bakanlıklar kanalıyla gerçekleştiğini söyledi.

Şehirlerin gelişmesi için yapılan çalışmaları ise belediye başkanlarının yürüttüğünü ifade eden Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: "Bakanlar Türkiye'nin gelişmesi için çalışmalar yaparken onlara merkezi çalışmalar denir. Bir de bizlere Kayseri'deki belediye başkanlarına verilen görevler var, bunlara yerel yönetim denir. Talas'ın yol, su, elektrik gibi altyapı çalışmalarının yanında sosyal ve kültürel çalışmaları da gidermek için çalışıyoruz. Bu çalışmalara yerel yönetim çalışmaları, bunları yapan kişilere yerel yöneticiler denir."

Başkan Palancıoğlu, miniklere yönelik yapacakları projeleri de anlatarak, "Zamanın elverdiği ölçüde Talas'ta birçok projeyi yapmayı hedefliyoruz. Bu çalışmaların hedef kitlelerinden biri de siz ve gençler. Sizler için futbol sahaları, spor salonları yapacağız. Sizden küçükler için kreşler yapacağız. 24 saat açık ders verilebilecek kütüphane yapacağız." şeklinde konuştu.

Başkan Palancıoğlu, konuşmasının ardından miniklerin sorularını cevaplarken, kendilerinden okullarında derece ile mezun olmaları sözünü aldı.

CİHAN

Yorumlar