Başkan Öztürk: Ahiretimi karartmaya değil, hizmet etmeye geldim

30 Mart seçimlerinin ardından MHP’den Kozan Belediye Başkanlığı’na seçilen Musa Öztürk başkanlığında ilk meclis toplantısı gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Öztürk: Ahiretimi karartmaya değil, hizmet etmeye geldim

30 Mart seçimlerinin ardından MHP’den Kozan Belediye Başkanlığı’na seçilen Musa Öztürk başkanlığında ilk meclis toplantısı gerçekleşti. Hayatı boyunca hep doğru yaşadığını ve yaşamaya devam edeceğini vurgulayan Öztürk, "Ben ahiretimi karartmaya değil Kozan’a hizmet etmeye geldim. Meşru olan her işe varım ama gayrimeşru olan işe de izin vermem.” dedi.

“MAAŞIMI İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE VERECEĞİM”

MHP ve AK Parti Meclis Üyelerinin katılımı ile başlayan meclis toplantısı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Meclis açılış konuşmasını yapan Başkan Öztürk, “Şükürler olsun Kozan’da kavgasız, gürültüsüz demokrasiye örmek olacak bir seçim geçirdik. Halkın seçmiş olduğu üyeler, aldıkları oy nispetinde Belediye Meclisinde temsilci olacaklar. Bundan sonra siyaset ve parti bitti. Muhalefeti ile iktidarı ile bu mecliste herkes Kozan için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacak. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Ben sözümün arkasındayım, yineliyorum maaş almayacağım. O maaşı milli eğitim ile tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi öğrencilere vereceğim” dedi.

GAYRİMEŞRU OLAN İŞE İZİN VERMEM”

Yardımı kim hak ediyorsa ona ulaştıracaklarını, geçmişte olanların geçmişte kaldığını vurgulayan Öztürk, “Şunu açıkca belirteyim ki ben dahil burası kimse için rant yeri değil. Böyle bir şeyi kimse hayal etmesin. Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Yardımı kim hak ediyorsa ona ulaştıracağız. Geçmişte olanlar geçmişte kaldı. Biz bugün ve yarına bakacağız. Hepimiz tavrımızı ona göre koyalım ve Kozan’ın muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için el ele vererek çalışalım. Biz ilk jestimizi yapıp muhalif arkadaşlardan da komisyon üyesi seçeceğiz. Zaten tek taraflı demokrasi olmaz. Öte yandan şahsımla alakalı farklı söylemler oldu, ama ben hayatım boyunca hep doğru yaşadım ve yaşamaya devam edeceğim. Ben ahiretimi karartmaya değil Kozan’a hizmet etmeye geldim. Meşru olan her işe varım ama gayrimeşru olan işe de izin vermem.” diye konuştu.

“KİMSEYE AYRICALIK OLMAYACAK”

Belediyeye ait sosyal tesislerde kimseye ayrıcalık yapılmayacağını da vurgulayan Başkan Öztürk, “Kimse merak etmesin ne kadar aksi söylenmiş olsa da Belediyeye bağlı Dağılcak ve diğer tesisler Belediye bünyesinde çalışmaya devam edecek. Ben dahil kim giderse gitsin ücretini ödeyecek, kimseye ayrıcalık olmayacak. O tesisleri hiçbir zamanda meyhane ve gazinoya çevirmeyi düşünmedim. Beni tanımayanlar bu söylemlerinden dolayı günün birinde belki özür dilerler.” dedi.

Açılış konuşması sonrasında Başkan Öztürk ve 31 Belediye Meclis Üyesinden 30’unun katıldığı toplantıda geçici divan kâtipliğini meclisin en genç üyeleri olan Hakan Ağca ve Oğuz Arık yaptı. Ardından gündem maddelerine geçilerek Divan Üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimler sonucunda Meclis 1. Başkan Vekilliğine Kemal Yılmaz, Meclis 2. Başkan Vekilliği’ne A. Köksal Güralp, Meclis Kâtipliği’ne İbrahim Mican ve Şeref Işık, Encümen Üyeliğine ise Kemal Yılmaz, M. Mustafa Duru ve İskender Bozkurt seçildiler.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Kozan Belediye Meclisi’nin yeni komisyon üyeleri şu şekilde oluştu; Belediye İmar Komisyonu; İskender Bozkurt, Hakan Ağca, M. Mustafa Duru, Ali Baysal ve Salim Akkoç. 2014 yılı Plan ve Bütçe Komisyonuna; Ahmet Tanrıverdi, Emin Yavuz, Oğuz Arık, Hüseyin Çetin ve Ahmet Çankaya seçildi. CİHAN

Yorumlar