Başkan Özmeral 'Yılın İlçe Belediye Başkanı' seçildi

Özel Kalem Dergisi 6. Yerel Yönetimler Ödül Töreni’nde Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri" kategorisinde "Yılın İlçe Belediye Başkanı" ödülü aldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özmeral 'Yılın İlçe Belediye Başkanı' seçildi

Özel Kalem Dergisi 6. Yerel Yönetimler Ödül Töreni’nde Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri" kategorisinde "Yılın İlçe Belediye Başkanı" ödülü aldı. AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Özmeral, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın "En Temiz Kentler" kategorisinde Didim’den sonra Türkiye ikincisi olarak Eğirdir Belediyesi’ni seçmesinin ardından bu yıl düzenlenen 6. Yerel Yönetimler Ödül Töreni’ne katıldı. İstanbul Kadir Has Üniversitesi’ndeki törende valiler, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarıyla davetliler hazır bulundu.

Tarih, kültür ve tabiat varlıklarıyla Isparta’nın en güzel ilçesi olan Eğirdir’de, belediyeye ait Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamı restorasyon projesinin hayata geçirilmesinden dolayı ödül alındığını belirten Başkan Özmeral, “Kültür ve tabiat varlığımız, hem şimdi hem de geleceğimizde kıymetlidir. Şimdiden en küçüğünden en yaşlısına kadar bu şuurla hareket ediyoruz. Bu ödülde emeği geçen kıymetli hocalarımıza, dergi mensuplarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Selçuklu şehri dememizdeki gayemiz, Hızır Bey Camimiz ve Dündar Bey Medresemiz var. Bunların tamamlayıcı unsuru olarak hemen yakınında, 800 yıla yaklaşan mazisiyle Esma Sultan Hamamımız var. Belediye başkanı seçilir seçilmez hayalimizdeydi. Bizden öncekiler hanları, hamamları yıkmışlar, bütün tarihî kuyuları doldurmuşlar, mezarlıkları yok etmişler. İçimiz sızlıyordu. Gelir gelmez, yine Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil kimseden yardım almadan, personele maaş ödeyememek pahasına tarihî derinliği olan ecdad yadigârı hamamımızı, Allah’a şükür 2,5 milyon liraya yaklaşan bir yatırımla ayakta tuttuk. Gelecek nesillere en güzel armağanı hep birlikte vermiş oluyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar