Başkan Özhaseki’den Kılıçdaroğlu’na tepki

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri mitingindeki sözlerine cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki’den Kılıçdaroğlu’na tepki

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri mitingindeki sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını sürdürdüğünü dile getiren Başkan Özhaseki, "Kemal Bey Kayseri'de 3-5 bin kişi ile bir miting yapmış. Ne kadar insanı topladığı bizim için çok önemli değil; ama Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve şahsımla ilgili söylemiş olduğu sözler önemli. Ben Kemal Bey adına Guinness Rekorlar Kitabına başvuruda bulunmak istiyorum. Bu rekor, 'En iyi yalanı kim söyler?', 'En çok demagojiyi kim yapar?', 'En çok yalanı yüzü kızarmadan birkaç dakika içinde kim söyler?' şeklinde bir rekor. Çünkü bu konuda Kemal Bey çok mahir" dedi.

MAHKEME KARAR VERDİ, KILIÇDAROĞLU UTANMADI

Kılıçdaroğlu'nun birkaç yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başladığı yalanlarına kendine yakın insanlarla çıktığı televizyon programlarında devam ettiğini dile getiren başkan Özhaseki, Kayseri'ye gelen 20-30 milletvekilinin de adliyeye 300 sayfalık dilekçe vererek şov yaptığını söyledi. Özhaseki şöyle devam etti: "Gerek şahsımı, gerekse çalışma arkadaşlarımı hedef alan 100'den fazla suçlamada bulundular; ama hepsi yalan dolan ve iftira. Savcılıklar suçlamaları ellerine aldılar. Türkiye tarihinde bir ilk yapılarak, görülmüş, temyizde kesinleşmiş dava dosyası yeniden açılıp tekrar incelendi. Savcılar oybirliği ile karar verdiler. Kararda, 'Bunların hepsi yalan, hepsi iftira, siz yalan söylüyorsunuz sizi kınıyoruz' dediler ve yüzlerine çarptılar. Ana dava bu ve bu konuda bir ihtilaf yok. Biz Kemal Bey veya ekibinden nezaket icabı 'kusura bakmayın, özür dileriz, bize böyle bir duyuru gelmişti, biz de bunu savcılığa taşıdık, doğru değilmiş, hakkınız helal edin' demelerini bekledik. Fakat bunlarda böyle nezaket ne gezsin. Tam tersine bu sefer de algı idaresi başladı. Mahkeme kararlarına rağmen utanmadıkları gibi, pişkin pişkin sırıtmaya devam edince biz de tazminat davaları açmaya karar verdik."

200 BİN TL'YE YAKIN PARA YATTI

Yalan ve iftiralar nedeniyle 50'ye yakın tazminat davası açtıklarını dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, bunların büyük çoğunluğunu kazandıklarını söyledi. Mahkemelere 200 bin liraya yakın para yattığını da ifade eden Özhaseki, "Tazminat davalarının bir kısmı kesinleşti. Kesinleşen ve temyiz süreci tamamlanan davaların parasını çektik. O parayla da sucuk dağıttık. Bunlara itiraz hakları da yok, konuşma hakları da yok. Bazı davalardan, 'Biz öyle demek istemedik ki, araştırılsın dedik, başkanı mı hedefledik' gibi kıvırtmalarla kurtulmak istediler; ama sadece bir davadan sıyrılabildiler. O da bunların çok hoşuna gitti. Bir davada böyle bir şey ellerine geçince çocuk gibi sevindiler. Onu da alıp sanki tüm davalara teşmil edermişcesine ortaya düştüler. Hakikaten Guinness Rekorlar Kitabı'na bu adamın girmesi lazım. En iyi yalanı kim söyler, demagojiyi kim yapar noktasında üstüne yok" diye konuştu.

ÖZHASEKİ KILIÇDAROĞLU'NA YOL GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu'na mitingde bahsettiği parayı nereye verebileceği konusunda da yol gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Kıvırtarak kurtardıkları davadan 20 bin lira civarında bir paradan bahsediyorlar. Hakikaten paraları varsa, Kayseri milletvekillerinin işçilerine borcu var. Piyasada bir sürü karşılıksız çek var. Meclis'te bekleyen fezlekeler var. Gitsinler onları ödesinler. O paraları hak sahiplerine dağıtsınlar da hiç değilse insanlar haklarını bu adama helal etsinler" dedi.
CİHAN

Yorumlar