Başkan Özhaseki, Yahyalı'ya yapılacak yatırımları görüştü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yahyalı ilçesine yapılacak olan hizmetler için yatırım programının belirlenmesi amacıyla bir toplantı yaptı. Başkan Özhaseki, toplantı öncesi Yaşar Sarıoğlu tarafından Yuları Mahallesi'ne...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki, Yahyalı'ya yapılacak yatırımları görüştü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yahyalı ilçesine yapılacak olan hizmetler için yatırım programının belirlenmesi amacıyla bir toplantı yaptı. Başkan Özhaseki, toplantı öncesi Yaşar Sarıoğlu tarafından Yuları Mahallesi'ne yaptırılan Yuları Camii'nin ibadete açılması nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Öğle namazını Yuları Camii'nde kılan Başkan Özhaseki, açılış töreninde Kayseri'nin hayırseverlik kimliği üzerinde durdu. Ticaret şehri olarak anılan Kayseri'nin son yıllarda gelişen hasletine dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Kayseri hayırseverler şehri olarak anılmaya başlandı. Son 15 yıl içinde yaptığımız Hayırseverler Zirvesi'nde 600'den fazla büyük eserin hayırseverler tarafından yapıldığını gördük. Bu eserlere toplam harcanan bedel 1 milyar liranın üzerinde. Böyle bir şehir yok. Kayseri'de, 6 minareli Hunat Camii'nden birkaç misli büyük bir cami projemiz var. Bu cami cenazelerimizin kaldırılacağı bir cami olacak. Bir hayırseverimize söyledim, çok heyecanlandı ve yapmayı kabul etti. Allah'a şükürler olsun hayırseverlerin bol olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehre hizmet etmekten onur duyuyorum." dedi.

Yuları Camii, Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer'in dualarıyla ibadete açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, daha sonra Yahyalı ilçesine yapılacak olan yatırımların programlanacağı toplantıya geçti. Toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Yahyalı Belediyesi yöneticileri katıldı. Yahyalı ilçesi ile bağlı mahallelerdeki su, kanal ve arıtmada yaşanan problemlerin tespiti ile başlayan toplantıda daha sonra yollar ele alındı. Toplantıda, ilçeye yapılacak olan Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi ile hanımlar ve gençlik merkezlerinin nereye yapılacağı da görüşüldü. Başkan Özhaseki bu merkezlerin yapılacağı alanlar ile yeniden projelendirilecek olan Yahyalı Meydanı'nın toplantı sonrası yerinde görülmesine karar verdi. Toplantıda ayrıca Gözbaşı bölgesine yapılacak olan Mesire alanı ile Kapuzbaşı Şelaleleri mevkiinin projelendirilmesi ve ulaşımda yapılacak yenilikler görüşüldü.

Başkan Özhaseki toplantının ardından kültür merkezi ile hanımlar ve gençlik merkezinin yapılacağı alana geçerek incelemelerde bulundu. Buradan Yahyalı Meydanına geçen Başkan Özhaseki, meydanın yeni bir projesinin yapılmasını ve kamulaştırma yapılarak genişletilmesini istedi. Başkan Özhaseki meydan ve çevresiyle ilgili projeleri de inceledi. Yahyalı meydanında vatandaşlarla sohbet de eden Başkan Özhaseki, ilçenin simgelerinden biri haline gelen Maça Dayı'nın yerinde çay içerek ilçeden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar