Başkan Özhaseki taksici esnafını ziyaret etti, birlikte menemen yedi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Nato Taksi durağının daveti üzerine öğle yemeğinde taksici esnafının konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki taksici esnafını ziyaret etti, birlikte menemen yedi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Nato Taksi durağının daveti üzerine öğle yemeğinde taksici esnafının konuğu oldu. Esnaf, Başkan Özhaseki için menemen hazırlığı içindeydi; ancak Başkan ziyarete erken gelince menemeni tamamlayan Özhaseki oldu. Yumurtaları ustaca kıran Başkan Özhaseki, menemen içindeki yumurtanın çırpılması ve domatese yavaş yavaş karıştırılması gerektiğini ifade ederek, menemen yapımında da maharetli olduğunu gösterdi.

Taksici esnafı Başkan Özhaseki'yi "Duraklarımız çok güzel oldu, elinize sağlık" sözleriyle karşıladı. Başkan Özhaseki de durakları, belediyeye yük getirmeden modern hale getirdiklerini belirterek, "Şehir merkezindeki duraklar yap-işlet modeli ile yenilendi. Yeni duraklar için görüşmeler sürüyor." dedi.

Başkan Mehmet Özhaseki'nin Nato Taksi durağını ziyaret ettiği haberini alan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş de durağa gelerek, Başkan Özhaseki'ye eşlik etti. Başkan Özhaseki'ye ATM'li yeni durakları kastederek, "Allah sizden razı olsun, şu güzelliği ortaya çıkardınız." diyen Ali Ateş, "Halkla iç içe olduğunuz için size çok büyük sevgi saygı gösteriliyor. 81 vilayete örnek olacak şekilde esnafa destek veriyorsunuz. Herkes esnafa sizin gibi yaklaşmıyor. Sizin gibi başkanımız olduğu için övünüyorum. Siz kimseyi kırmadan dökmeden hizmet yapıyorsunuz. Sizin idare sisteminiz sayesinde halk huzur içinde. Kayseri'deki kaynaşmayı siz sağladınız. Şehrimizdeki kardeşliğin, dostluğun mimarı sizlersiniz. Her işinizle örnek oldunuz. Allah gücünüzü artırsın." şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki ise bu şehrin mayasında esnaflık kültürü olduğunu belirterek, "Ticaret adamı mizahı sevmez" dedi ve ticaret şehri Kayseri'nin kendi içinde bir huzuru olduğunu söyledi. Özhaseki, bu huzurun bozulmaması gerektiğini vurguladı.

ESNAF İLE MENEMEN YEDİ

Nato Taksi'de daha sonra sofra kuruldu, menemen getirildi ve afiyetle yenildi. Öğrenciliği döneminden dolayı kolay yapılan yemekleri iyi bildiğini söyleyen Başkan Özhaseki, "Yumurtadan 10 çeşit yemek yapardık." dedi. Belediye hizmetlerinin yoğunluğu nedeniyle evinde nadiren çocukları ile birlikte kahvaltı yapabildiğini ifade eden Özhaseki, "Çoluk çocuğu biraraya getirebildiğim zamanlarda mutfağa girip menemen yapıyorum." diye konuştu. Taksici esnafı da Başkan Özhaseki'ye, davetlerini kırmadığı için teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar