Başkan Özhaseki: Söz verip de gidenlerden olmadık

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlığına ilk başladığı günden bu yana ne söz verdiyse yerine getirdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki: Söz verip de gidenlerden olmadık

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlığına ilk başladığı günden bu yana ne söz verdiyse yerine getirdiğini söyledi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Özhaseki, "Milletten aldığımız gücü milletimize hizmet olarak dönderiyoruz" dedi.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kenetlenerek bu ülkenin büyütüleceğini ifade ederek "Bir olacağız iri olacağız, diri olacağız. Kişi başına düşen milli gelir 10 yıl önce 2 bin 500 dolarken, bugün 12 bin 500 dolar nasıl olduysa Allah'a şükür bu daha da artacak ve 40 bin dolar olacak" diye konuştu. Bu ülkeyi ve bu ülkenin insanlarını sevdiklerini dile getiren Büyükkılıç, "Sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de "Kayseri'nin gururu Haseki Başkan" sloganlarıyla kesilen konuşmasında yıllar önce Melikgazi Belediye Başkanı olduktan sonra ilk toplantıyı Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yaptığını hatırlattı. Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin kendisinde bazı isteklerde bulunduğunu ifade eden Özhaseki, "O gün toplantımıza katılanların bizden 13 maddelik bir istekler listesi oldu. Ben aldığım notları ve verdiğim sözlerin hepsini saklıyorum. Çünkü söz verip de yerine getirmeyenlerin sonu perişan olur. Ya söz vermeyeceksiniz, ya da söz veriyorsanız yerine getireceksiniz. Yiğitlik bu. Aradan iki sene geçti ve yine burada bir toplantı yaptım. Sizlerin istediği 13 maddeyi çıkardım. 'Bunlar yapıldı mı?' dedim. 'Evet, Allah razı olsun yaptınız' dediniz. Belediye başkanlığına başladığımız ilk gün de sözümüzde durduk, bugün de ne söz verdiysek yapıyoruz ve aynı istikamette devam ediyoruz." diye konuştu.

Belediye başkanlığına başladığı günlerde belediyenin borçlu olduğunu ve ilk randevu isteyenlerin alacaklılar olduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Özhaseki, "Aradan yıllar geçti. Allaha şükürler olsun, o gün söylediğimiz problemlerin hiçbiri kalmadığı gibi kasamızda paramız da var. Bugün Türkiye'nin her tarafında Kayseri belediyeciliği parmakla gösteriliyor, marka şehir deniyor, vizyon şehir deniyor. Sizden aldığımız gücü size döndererek şehircilikte marka olduk" şeklinde konuştu.

Başkan Mehmet Özhaseki ve Başkan Memduh Büyükkılıç toplantının ardından, salondan sloganlar altında ve sevgi gösterileriyle uğurlandı.
CİHAN

Yorumlar