Başkan Özhaseki: Rabbim esaret altındakileri kurtarsın

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de yaşayan Doğu Türkistanlılar tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki: Rabbim esaret altındakileri kurtarsın

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de yaşayan Doğu Türkistanlılar tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına katıldı. Nevruz ateşinin üzerinden atlayan, demir döven Başkan Özhaseki, esaret altındaki soydaşlarımızın zulümden kurtulmasını temenni etti.

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, davetliler ve Doğu Türkistanlılar katıldı. Kutlamalarda bir konuşma yapan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk "Nevruz deyince bizim aklımıza hürriyet geliyor, istiklal geliyor, bağımsızlık geliyor. Bizim amacımız birlik beraberliği sağlamak. İstiklal mücadelemiz hiçbir zaman bitmeyecek" dedi.

Anadolu coğrafyasının herkes için bir toplanma yeri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise "Balkanlarda sıkışan, Kafkaslarda sıkışan, Arap coğrafyasından kaçanlar buraya gelmişler. Burada buluşmuşuz. Burayı vatan etmişiz ve hür bir şekilde yaşıyoruz. İnşallah öyle güçleniriz ki, tüm dünyaya ışık saçarız. Bizim değerlerimizi taşıyan toplumlara umut oluruz. Oradaki kardeşlerimizin esaret altında, zulüm altında olduğunu biliyoruz. Rabbim bir an önce kurtarsın" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün de konuşmasında nevruzun hem baharın, hem de dirilişin simgesi olduğunu belirtti. Vali Düzgün, baharın yeniden doğuşu, dirilişi olan bu günde, dünyanın dört bir tarafında, başta Türk kökenli vatandaşlarımız olmak üzere eziyet çeken, sıkıntı çeken vatandaşlarımızın daha güzel günlere kavuşmasına vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından şiirler okundu ve folklar gösterileri sunuldu. Daha sonra Nevruz ateşi yakıldı. Nevruz ateşinden atlayan Vali Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kutlamalarda ayrıca demir döverek yumurta tokuşturdu.
CİHAN

Yorumlar