Başkan Orhan, lojistik köy inşaat alanında incelemelerde bulundu

Erzurum merkez Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Dadaşkent sınırları içerisinde yapımı devam etmekte olan lojistik köyde incelemelerde bulundu. TCDD İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt ile yüklenici firma yetkililerinden projeyle...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Orhan, lojistik köy inşaat alanında incelemelerde bulundu

Erzurum merkez Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Dadaşkent sınırları içerisinde yapımı devam etmekte olan lojistik köyde incelemelerde bulundu. TCDD İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt ile yüklenici firma yetkililerinden projeyle ilgili bilgi aldı.

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, ilçesindeki kamu yatırımlarını takibe aldı. Orhan, Aziziye Belediye Meclis üyesi Dr. Hüseyin Bekmez ile birlikte yapımı lojistik köy inşaat alanında incelemelerde bulundu.Yeşilyurt ve firma yetkililerinin projenin ikinci etabı için destek talebinde bulundu. Belediye Başkanı, TCDD Genel Müdürlüğü ve hükümet nezdinde destek için girişimlerde bulunacağını söyledi. Orhan, ilçedeki kamu yatırımlarının takibini yapmanın yanı sıra yeni yatırımlar için gerekli ortamı oluşturmaya da çalışacağına vurgu yaparak,"Yeni kamu yatırımlarının ilçedeki insan yoğunluğunu arttırarak, ilçedeki ticari faaliyetlerin gelişmesine ve yeni istihdam alanlarının oluşmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

TİCARET VE İHRACAT HACMİ DAHA DA BÜYÜYECEK

Lojistik köyün, Aziziye ve Erzurum’a değil, bölge ekonomisinin de canlanmasını katkı sağlayacağını dile getine Aziziye Belediye Başkanı, “Ticaretin gelişimine katkı sunacak olan lojistik köy, bölgesel kalkınmaya da ivme kazandıracaktır. Daha hızlı, daha güvenli ve düşük maliyetli taşıma gerçekleştirilmesi, ticaret ve ihracat hacminin de büyümesini sağlayacaktır. Bu bağlamda önemsediğimiz projelerin başında gelen lojistik köy, istihdam alanları ve şehrimize sunacağı katma değer ile de büyük önem taşıyor. Birinci etap tüm hızıyla sürerken, ikinci etaba da bir an önce başlanması için gerek Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve gerekse hükümetimiz nezdinde girişimlerde bulanacağız.” diye konuştu.

LOJİSTİK KÖY BÖLGEMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Erzurum’un Türk Cumhuriyetleri ve komşu ülkelerle, bölgenin ekonomik köprüsü olacağına vurgu yapan Başkan Orhan, lojistik köyle birlikte Erzurum ve bölge yatırımcılarının yurtdışına daha kolay açılacağını kaydetti. Erzurum ile birlikte Türkiye’de 12 lojistik köyün yapıldığını hatırlatan Başkan Orhan, “Lojistik köy, bölgemiz için büyük önem taşıyor. Erzurum’u ekonomi köprüsü yapacak olan bu proje tamamlandığında kazanımları daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Şehrin ekonomisine ciddi bir katma değer sunacağı gibi, yeni iş sahaları oluşmasına vesile olacak ve ilimizin yeni yatırımlar kazanmasını sağlayacak. Bölgemizdeki işsizlik boyutu da göz önüne alındığında lojistik köy gibi yatırımlar, ilimiz ve ilçemiz için çok büyük bir kazanım olacaktır. 34 milyon liraya mal olan ve yüzde 57’si tamamlanan lojistik köy inşaatının gelecek yıl kasım ayında tamamlanması planlanıyor. Modern yük taşımacılığının kalbi olarak görülen, diğer ulaşım sistemleriyle entegre olarak kombine taşımacılığı geliştiren lojistik merkezler modern, teknolojik ve ekonomik gelişmelere paralel olarak inşa ediliyor. 360 bin metrekarelik alanda yapımı süren Erzurum Lojistik Köyü Projesi kapsamında kente bakım atölyesi, idari ve sosyal tesisler, gözetleme kulesi, yükleme ve boşaltma sahalarıyla demiryolu ağına ilişkin birçok birim yapılacak. Söz konusu yatırımın tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 150 bin ton taşıma miktarı bir yılda 350 bin tona ulaşacak. Lojistik köyle birlikte demir, un, konteyner, seramik, gıda maddesi, yem ve askeri taşımacılık da yapılacak." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar