Başkan Olunca İlk İş Kapıları Söktü

Yerel seçimlerde Bursa’nın Mudanya ilçesinde AK Parti’den belediyeyi yüzde 41,1’lik oy oranıyla alan CHP’li Hayri Türkyılmaz, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Olunca İlk İş Kapıları Söktü

Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkanlığı’nı eski başkan Hasan Aktürk’ten devraldı. Türkyılmaz ilk iş olarak kapıları söktü.

Mudanya İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Nigar Demir Yüzlü’den belediye başkanı mazbatasını alan CHP’li Hayri Türkyılmaz, kalabalık bir partili grupla birlikte İnönü Bulvarı’ndan yürüyerek Mudanya Belediyesi’ne geldi. Mudanya Belediyesi hizmet binası önünde Belediye Bandosu ile karşılanan Başkan Hayri Türkyılmaz’ı, makama girişte başkan yardımcısı Akif Altıncan ile belediye personeli çiçeklerle karşıladı. Başkanlık makamında görevi devreden eski başkan Hasan Aktürk, yerel idarelerin önemli hizmetler üretildiği bir kuruluş olduğunu belirterek, görevin ve seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

“BU KEZ FAZLA PARAYLA TESLİM EDEMEDİM”

Kendisinin 2009 yılında işbaşına geldiğinde 12 milyon lira olan belediye bütçesine karşılık kasasında 42 bin lira para, 2,7 milyon SGK, 15,4 milyon lira piyasaya borç olduğunu hatırlatan Aktürk, şu anda 60 milyon liralık bütçeye karşılık piyasaya 1,2 milyon lira, SGK’ya ise 6 milyon lira borç olduğunu kaydetti. Sıkıntısı olmayan bir belediye teslim etmeye çalıştığını ifade eden Aktürk, “Daha önceki dönemlerimde belediyeleri hep fazla parayla teslim ediyordum ancak bu kez çok fazla parayla teslim edemedim. Bu da Büyükşehir Yasası’ndan dolayı İller Bankası ödeneğinin kesildiğinden dolayı. Ancak bu dönem daha önce 3 olan kat sayının 4,5 olmasıyla İller Bankası geliri de yarı miktarda artacağından ekibinin kendi performanslarıyla da Mudanya’ya güzel hizmetler üreteceklerine inanıyorum.” dedi.

“AĞABEYİMİN GÖZÜ ARKADA KALMASIN”

Eski başkan Hasan Aktürk’e 'ağabeyim' diye hitap eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise “Ağabeyime hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Kendisinin bıraktığı yerden Mudanya’yı daha ileriye taşıyacağımızdan emin olsun. Gözü arkada kalmasın. Mudanya ile herkes gurur duyacak, sevgili ağabeyim de gurur duyacaktır bundan eminim.” diye konuştu.

KAPILAR SÖKÜLDÜ

Başkan Türkyılmaz, daha sonra hizmet binası önünde bekleyen kalabalığı CHP Mudanya İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur ve Gençlik ile Kadın Kolları Başkanları ile birlikte makam odasından selamladı. Binaya dev Türk bayrağı ile Atatürk posteri asılmasının ardından belediyedeki odaların kapıları menteşelerinden sökülerek kaldırıldı. Partililer ve vatandaşlar daha sonra bando eşliğinde Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile birlikte İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na geçerek, burada Ata’nın huzuruna çelenk sunup, İstiklal Marşı söyledi.

Yorumlar