Başkan Ok: Türkçe Olimpiyatları'nı en güzel yerde yapmaya hazırım

Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok, Türk bayrağını 160 ülkede dalgalandıran, Türkçeyi evrensel sevgi dili haline getiren Türkçe Olimpiyatları'nın yasaklanmak istenmesinin akıl tutulması olduğunu belirterek, "Stad.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Ok: Türkçe Olimpiyatları'nı en güzel yerde yapmaya hazırım

Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok, Türk bayrağını 160 ülkede dalgalandıran, Türkçeyi evrensel sevgi dili haline getiren Türkçe Olimpiyatları'nın yasaklanmak istenmesinin akıl tutulması olduğunu belirterek, "Stadyumlar, salonlar bu milletin malıdır. Türkçe de bu milletin öz dilidir. Milletimize mal olmuş Türkçe Olimpiyatları'nın en güzel yerde yapılması için gereken her yardımı ve desteği vermeye hazırım." dedi.

Başkan Ok, bu yıl 12. kez yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları'na, Balıkesir'in bu yıl beşinci kez evsahipliğine hazırlandığı organizasyona destek sözü verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim meydanlarında Türkçe Olimpiyatları hakkında sarf ettiği sözlere tepki gösteren Ok, "İnşallah Balıkesir olarak bu yıl yine binlerce insanımızın katılımıyla bizleri gururlandıran bu güzel organizasyona evsahipliği yapacağız. Türkçe Olimpiyatları'nın ilimizde en güzel mekânda yapılması için üzerime ne düşüyorsa yapacağım." şeklinde konuştu. Türk bayrağının bu okullar sayesinde 160 ülkede dalgalandığını söyleyerek, "Bu okul ve öğretmenler, Türkiye'nin uluslararası övünç markası haline geldi. Devletin yapamadığını Hizmet Camiası yapmış ve 160 ülkede Türk bayrağını dalgalandırmış, Türk okullarıyla Anadolu insanını ve kültürünü tanıtmıştır. Türkçe Olimpiyatları gibi evrensel sevgi diline kavuşmuş devasa bir kültür etkinliğini yasaklamak, Başbakan'a yakışmamıştır. Başbakan'a rağmen Türkçe Olimpiyatları'nı gerçekleştireceğiz." dedi. Türkçe Olimpiyatları sayesinde Türkiye'nin dünyanın en ücra köşelerinde tanıtımının yapıldığını ifade ederek, "Bu organizasyonu engelleme girişimi, Türkiye'nin dünyada tanıtımının önüne geçmek demektir. Bunu hangi mantıkla izah edeceksiniz? Türk halkına mal olmuş ve yıllardır Balıkesir'de gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları, her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir özlemle bekleniyor. Türkçe Olimpiyatları ülkemizin, milli birlik ve beraberliğimizin yanısıra örf ve âdetlerimizin Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Amerika'ya 160 ülke tarafından tanınmasında ortak payda olan Türkçemizde buluşmasını sağlamıştır. Türkçemiz, dünyanın dört bir yanındaki eğitim kurumlarında hem dil olarak öğrenilirken hem de bu ülkelerle olan kültürler arası kaynaşmayı pekiştirmektedir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar